За 18 годишнината: Магазин Рила зарадва децата с обновена детската площадка

04 Окт 2022 14:11

Миналата седмица магазин Рила отпразнува 18 години от създаването си. Специално за празника собственикът Иван Вичков реши да зарадва най-малките посетители на магазина с обновена детска площадка.

Тя има различни съоръжения – катерушки, люлки и други. Тревното покритие е обновено. Детската площадка се сдоби и с навес, който да предпазва децата от слънчевите лъчи.

 

Детската площадка се намира в близост до животните, които се отглеждат от собственика на магазин Рила.

Децата могат да видят над 100 различни животни – петли, кокошки, пауни, патици, гъски, фазани,токачки, зайци, патагонска мара, лисици, кавказка овчарка, агнета, муфлони, прасе, диво прасе и други.

Също така могат да разгледат и различни видове птици и папагали.  Нов елен трябва да попълни колекцията от животни в зоокъта. Да гледаш животни не е толкова трудно, но трябва да имаш желание за това, казва Вичков. 10 тона храна и десетки бали със сено и люцерна изяждат животинките на година.

На голям интерес от малчуганите се радват магарето и понито Петьо в зоокъта. Децата много ги харесват. Те не са виждали нито дивите животни, нито тези, които са били отглеждани в селата. Родителите им обясняват за животните., казва собственикът на магазин Рила.

Още магарето не сме го кръстили, но е любимец на децата, разказва Иван Вичков.  

Main Menu