Схема Гергов-ГЕРБ за Пловдивския панаир съзряха от ДБ и БСП

05 Ян 2023 13:10

Държавата да защити националния интерес и да не позволи придобиването на Пловдивския панаир от бизнесмена и дългогодишен, бивш вече член на БСП, Георги Гергов.

"Става дума за казус, в който виждаме дългогодишно взаимодействие на всички нива, в две общини - Пловдив и Варна, между ГЕРБ и Георги Гергов. Това взаимодействие очевидно показва срастването между руското влияние и институциите", съзря заговор съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

И се обърна към Бойко Борисов: "Не правете това, не участвайте в окончателното харизване на пловдивския панаир на Георги Гергов, претендирайки, че сте евроатлантическа сила."

"Общинските ни съветници в Пловдив полагат огромни усилия за запазване на панаира, а от другата страна има политическа сила, която се предвожда от известния консул на Русия в България Георги Гергов, който се опитва и е на границата да получи правото на собственост върху целия пловдивски панаир", добави Атанас Атанасов.

ДБ ще депозират писмо до министъра на културата с искане Пловдивския панаир да се обяви за местен паметник на културата.

"Това е действие, което ще предотврати събаряне на палатите и застрояване на 350 декара почти в централната градска част", посочи на свой ред Йордан Иванов от ДБ.

 

БСП също е против Пловдивският панаир да минава изцяло в частни ръце. Това обяви ба брифинг в Народното събрание депутатът от левицата Иван Петков.

Пловдивският панаир е национално богатство, каза той. Общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив, по думите му, са готови да продадат това национално богатство. Неведнъж червените са информирали пловдивчани, че това са лица, финансирани от Георги Гергов.

Левицата нееднократно е искала спиране на сделката за панаира. Сезирана е и прокуратурата. Но от там няма отговор, каза Петков. БСП по всякакъв начин ще пази националния интерес, закани се депутатът.

Припомняме, че извънредното заседание, свикано по настояване на общинските съветници от "Демократична България" на 3 януари се провали заради липсата на кворум, саботирано от съветниците от ГЕРБ и БСП. Апортните сделки, които ще дадат контрол над Пловдивския панаир на Георги Гергов, трябваше да бъдат обсъдени на заседанието и решението евентуално да бъде прегласувано.