Стартира дългоочакваното строителство на плувния комплекс „Младост”

19 Май 2023 15:14

Рестарт на строителството на плувен комплекс с 50-метров басейн „Младост“ направиха днес кметът Здравко Димитров и неговите заместници Пламен Райчев и Георги Титюков. Строежът започна през 2019 година, в края на предишния мандат, но заради липса на средства бе прекратен.
„Обещахме, че басейнът ще бъде построен и днес неговото строителство се възобновява. Това е шести басейн, който се прави в този мандат – четири са построени в детски градини и вече са пуснати в експлоатация, един 25 метров в училище и сега басейнът с олимпийски размери. Нямахме намерение да правим първа копка, защото тя бе направена преди 4 години, но тези деца заслужават усилията, които полагат, да срещнат подкрепа“, заяви в своето приветствие кметът.

 


Той пожела на младите плувци да се радват на басейна, когато бъде построен и да постигнат големи успехи след подготовката си при подходящи условия.

 


Неговият заместник Пламен Райчев уточни, че финансирането за съоръжението е осигурено и няма пречки пред строителя.
„Басейнът ще струва около 21 милиона лева, средствата са осигурени от кредита, който Община Пловдив изтегли целево за него и за довършването на двата стадиона. Проектантът е с опит в спортните съоръжения, почерпен е опит и от Западна Европа и след 2 години Пловдив ще може да се радва на модерен и удобен басейн“, каза Райчев.

 


Новият плувен басейн ще се състои от един частичен подземен етаж в зоната на пространството между съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предназначен за инсталационен такъв, където ще се разположат ОВК инсталации.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 720 календарни дни, а изпълнител е фирма „ГБС-Пловдив“, дъщерна фирма на „Главболгарстрой“.

Main Menu