Румяна Толова от "Кауза България" ще участва в работна среща "Изграждаме Европа"

11 Юли 2023 15:38

От 11 до 13 юли 2023 г, в Брюксел ще се проведе работна среща по проекта "Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление". Единствен представител на община Пловдив в проекта е Румяна Толова от групата на “Кауза България” в Общински съвет.
В срещата ще участват местни политици на изборни длъжности от различни страни в Европейски съюз, а Румяна Толова е част от групите, които ще обсъждат оползотворяването на културното наследство и традициите, правата на работниците и социалната защита, жилищната политика на местните власти, развитие на устойчиви градове и управление на отпадъците, устойчива мобилност, безопасни пътища и алтернативен транспорт, достъп до здравеопазване, наличие на лекарства и др. Предвидени са разговори с представители на Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и Дома на европейската история.

Припомняме, че целта на проекта е да бъде създадена мрежа от избрани на местно ниво политици, която да им предостави възможност да работят заедно и да разпространяват информация по най-важните за гражданите на общините въпроси.
Обменът на информация в мрежата се осъществява на специално създадена за целта платформа, която предлага достъп до бюлетини по избрани теми, уеб семинари и дискусии. По конкретни теми се организират и срещи в Брюксел, като първата започва на 12 юли 2023 г. .
В рамките на целия проект, Румяна Толова, като представител на община Пловдив, е избрала да участва в обсъждането на темите “Култура и туризъм", "Заетост и социални въпроси", "Околна среда и климат", "Транспорт " и "Здравеопазване".

Проектът се управлява от Европейската комисия и ще подобри значително пряката комуникация между европейските структури и структурите на местното самоуправление. Целта в дебатите за развитието и бъдещето на Европа да станат по-интензивни и директно свързани с реалните проблеми в местните общини.