Коледната елха грейна пред Общината /снимки + видео /

01 Дек 2023 18:37

Кметът Костадин Димитров запали светлините на коледната елха пред общината преди минути.

Точно 17.30 часа грейнаха светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов".

Кметът на Пловдив поздрави присъстващите.

„За мен е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на предстоящите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и надеждата. Желая Ви от сърце много здраве, сбъднати мечти, усмихнати и споделени мигове с близки и приятели“, каза кметът и пожела на всички весели празници.

Под аплодисментите на гостите, заедно малки и големи отброиха последните десет секунди, преди да грейнат светлините на 13-метровото коледно дърво. 

На сцената излязат малчуганите от хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“с диригент Милка Толедова, както и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще помага и любимия Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала небето беше озарено от светлините на празнични фойерверки.

Елхата, която е висока 13 метра, тежи тон и половина и е с над 4 хиляди зелени клончета, е изработена от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски.