Голямо количество наркотици бяха задържани в Пловдив

15 Фев 2024 18:52

При едната специална операция са иззети близо 20 килограма кокаин, а при другата 130 килограма марихуана.
Първата спецакция е извършена съвместно от служители на ГДБОП и ДАНС, под ръководство на Окръжна прокуратура – Пловдив, на 26 януари. В хода ѝ спецполицаите са открили под шасито на камион с турска регистрация черен сак с 20 пакета, всеки от които с приблизително тегло от 1 килограм.

Констатирано е, че пакетите съдържат кокаин. Видът на наркотика е установен с наркотест, а последваща ескпертиза показала, че иззетото количество е с ниско съдържание на активно вещество.

 

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

При другата спецакция са арестувани двама души за трафик на марихуана. Прокурор Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура, съобщи, че в спрения вчера вечерта на магистрала „Тракия“ край Пловдив лекотоварен автомобил са открити близо 130 кг марихуана.

Задържан е шофьорът на автомобила, македонски гражданин. В София е задържан българин, след като е проверен камион, от който се предполага, че е претоварен наркотикът. Акцията е по предварителен сигнал, че се готви пренасяне на наркотик от Западна Европа към Турция, съобщи шефът на ДАНС в Пловдив Николай Петров.