Искат смяна на шефа на Онкодиспансера

23 Фев 2024 08:37
Искат смяна на шефа на Онкодиспансера Искат смяна на шефа на Онкодиспансера

Предсрочното освобождаване на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Тихомир Дерменджиев поиска ръководството на община Пловдив.

„Смятаме, че Комплексният онкологичен център може да работи много по-добре, да бъде много по-отворен към хората с по-добра среда за лечението на тежко болни хора, а също така и за превенция“, заяви пред Радио Пловдив зам.-кметът Владимир Темелков по повод внесеното от него предложение .

По думите му това е управленско решение на екипа на кмета Костадин Димитров и е взето след обстоен анализ и обмисляне.

Според Темелков това, че едно дружество е на печалба не означава, че то вади максимума от себе си. „По-скоро тук говорим за повдигане на услугата до първокачествено ниво“, допълни зам.-кметът.

Той уточни, че предложението първо ще бъде разгледано утре в комисиите към ОбС, след което ще се гласува и от местния парламент.

Темелков допълни, че към момента има няколко предложения за временно изпълняващи длъжността до обявяването на конкурс, които обаче ще бъдат съобщени на микрофон по време на самата сесията.

Настоящият управител на КОЦ д-р Дерменджиев беше избран с 4-годишен мандат през ноември 2021 г., като други кандидати за поста нямаше.

В момента зам.-кметът Темелков изпълнява функциите на градоначалник, тъй като кметът Костадин Димитров е в Брюксел.