Ангел Георгиев : Трябва да казваме истината, а не да сме политически коректни

24 Апр 2024 18:43

Народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев взе участие в заседанието на Комисия по правосъдие, вътрешни работи и сигурност към парламентарната асамблея на ПСЮИЕ в Косово.

 

“Основният извод, който може да се направи след заседанието на комисията е, че станахме свидетели на поредния опит да се изрази краен, едностранчив и радикален евроатлантизъм. Всичко това - за сметка на фактологията и обективната истина. Имаше декларация и резолюция - и двете в духа на най-коленопреклонния евроатлантизъм. Позициите бяха изключително за НАТО и Украйна и против Русия”, коментира заседанието на комисията, Ангел Георгиев от “Възраждане”.

 

Той посочи още, че при разговорите е заявил, че ще блокира и двата документа, поради тяхната едностранчивост и ясно изразен афинитет към едни държави, за сметка на други. Предложеният Проект на резолюцията извежда на преден план, единствено негативните последици от руските действия в Украйна. По този начин се създава небалансираност и се ограничава обхвата на зададената тема.

“Предизвикателствата пред сигурността на страните от Югоизточна Европа имат комплексен характер и се дължат на вътрешни и външни фактори. Такива са - нелегалната миграция, трафикът на хора, организираната престъпност и вътрешнополитическата нестабилност. Необходимо е да се изграждат и поддържат добросъседски отношения, което ще допринесе за мира и стабилността в региона. Нужна е и силна воля за активно противодействие на манипулирането на информацията и държавно спонсорираната дезинформация”, коментира още темата Георгиев.

 

Той допълни, че от “Възраждане”, винаги са се обявили за балансирани международни политически отношения, изградени на принципите на взаимно партньорство и уважение и на неотклонна защита на националния интерес и суверенитет.

 

“Това беше и причината да заявя, че ще блокирам декларацията и резолюцията. Време е да започнем да разглеждаме международните проблеми в цялост, по същество и без излишна политическа пропаганда, която обслужва само определени кръгове и държави. Време е за нови лидери, които имат смелостта да заявяват истината високо и ясно, а не да бъдат хлъзгави в мненията си и политически коректни на всяка цена. Време е икономическите, политическите и военни конфликти да бъдат разглеждани многостранно и да бъде направен обективен анализ на причината за тяхното възникване, а не да се залива обществото с държавно спонсорирана и спусната дезинформация. Време е правителствата да се научат да казват истината, а не това, което си мислят, че хората искат да чуят”, добави в заключение Ангел Георгиев от “Възраждане”.

Main Menu