До два месеца Общината чака проекти за 87 млн лева

09 Май 2024 13:04

 

 

Община Пловдив е кандидатствала с 8 проекта на обща стойност над 87 милиона лева по програма "Развитие на регионите". Това обяви на пресконференция кметът Костадин Димитров. Вече сме провели разговори с МС, като имаме уверението, че всички проекти ще бъдат одобрени, посочи зам.-кметът Владимир Темелков.

Най-скъпият проект е за екологичен градски транспорт, като сумата за купуване на електробуси, изграждане на зарядни станции и спирки е 29.4 млн.лв.

За продължението на бул. "Санкт Петербург" от кръговото на SPS до Ягодовско шосе с включени велоалеи са предвидени 24 млн. лв. С 12 млн. лв. трябва да се направи парк "Кан Крум" в ЖР "Тракия".

6,7 млн. лв. са предвидени за реконструкция и оборудване на Спортния диспансер, 5,5 млн. лв. – за създаване на Център за палиативни грижи, приоритетно насочен към младежи, тъй като в Пловдив такава социална услуга няма.

За саниране на сградата на ДКЦ V трябва да се вложат 3,4 млн. лв. В европейската програма за развитие на регионите са подадени и 2 проекта, всеки на стойност 3 млн. лв., за строителството на нова сграда на ОУ „Алеко Константинов“ и за мерки за енергийна ефективност на сградата на Административния съд.

До 60 дни трябва да имаме резултати за всички проекти, уточни зам.-кметът Владимир Темелков.