„Ботев“ и кметът Костадин Димитров вдигат Купата на България от терасата на Община Пловдив

16 Май 2024 14:43

Тази вечер в 19:12 ч. ПФК „Ботев“ и кметът Костадин Димитров ще вдигнат Купата на България от терасата на Община Пловдив. След завоюваната победа на жълто-черните, Купата отново е в Пловдив. По случай грандиозния успех фонтанът с пеликаните пред общината тази вечер ще бъде оцветен в жълто.

Припомняме, че по-рано днес футболистите, и част от ръководството на клуба, занесоха Купата на България в Общински съвет – Пловдив, където бяха приветствани от кмета Костадин Димитров и от председателя Атанас Узунов.

„Сега е времето на Пловдив. В моменти като този осъзнаваме, че инвестициите в спортна инфраструктура не са напразни и ние ще продължаваме да работим в тази посока“, заяви Костадин Димитров и поздрави целия екип на ПФК „Ботев“ за победата.

„В тази зала се вземат решенията за Пловдив и искам да ви уверя, че когато има дискусия по даден спортен въпрос, той винаги единодушно се решава в полза на спорта“, обърна се към футболистите Атанас Узунов и им пожела много бъдещи успехи.

Лъчезар Балтанов припомни, че през 2017 г. „Ботев“ донесоха Купата в Пловдив. „Тогава заявих, че Купата отново ще е в Пловдив и това е факт днес. Надявам се всеки един пловдивчанин да се чувства горд от тази победа“, сподели Балтанов и благодари на всички за подкрепата