Ето кой е убитият от детето си полицай в Пловдив

12 Авг 2024 22:44

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебното производство за инцидента в Пловдив, при който е бил прострелян служител на МВР днес.

Извършват се огледи, ще бъдат назначени експертизи и разпитани свидетели. На място е Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Застреляният от 7-годишния си син полицай в Пловдив е Николай Филипов. Той е 49-годишен. Бил е инструктор по стрелба в Специализираните полицейски сили в областния град, предаде БНТ.

Полицаят е бил убит на работното си място със служебното си оръжие. Инцидентът е станал около 17:00 часа. Трагедията се е разиграла в сградата на Специализираните полицейски сили към Областната дирекция на МВР в града.

Детето е на 7, а не на 6 години, както се предполагаше досега, завършило е първи клас и наесен ще е във втори. То е разказало за случилото се в присъствието на майка си и на психолог, стана ясно от иззявленията на окръжния прокурор и шефът на полицията в Пловдив Георги Чергов."След приключването на служебните часове и проведено в следобедните часове учебно занятие служителите се насочили в помещение на сградата, предназначено за почивка и съхранение на лични вещи, където е бил и синът на един от служителите. Те са чули изстрела, излезли и в преддверието, където са шкафовете за вещи, виждат детето с пистолета и му го вземат", описа част от случилото се ЧерговВътрешният министър Калин Стоянов е поискал оставката на директора на областната дирекция на МВР заради фаталния инцидент, предаде БТА. Той беше назначен на поста от вътрешния министър точно преди година - на 11 август 2023 г. Чергов заяви, че не се страхува да поеме отговорност, а Калин Стоянов ще бъде утре в Пловдив и тогава ще бъде решено кое е най- доброто за полицията във втория град.