Кметът Костадин Димитров не бърза да маха Савина Петкова

12 Сеп 2024 13:06

Въпреки декларацията на съветниците от "Браво, Пловдив" за сваляне на доверието към зам.-кмета по транспорт Савина Петкова, кметът Костадин Димитров не бърза да взима решение по казуса. Той заяви, че тепърва ще води разговори със Савина Петкова за това как ще продължат да работят оттук-нататък. Той определи работата й през изминалите месеци като добра.

"Положени са много усилия за стъпки в правилната посока да има редовен и чист транспорт, да се изпълняват разписанията и да са с климатици. Според новата временна мярка увеличението на глобата за липса на климатици е двойна. Вкарахме макар и пилотно системата за електронно таксуване, която вчера цял ден е тествана и работи, каза Димитров и допълни, че е по-скоро доволен от действията на Петкова като добър администратор, комуникацията им и положените услия.

Ще проведем разговори със Савина Петкова и ще видим как ще продължим по-нататък управлението на този важен за града ни ресор – градския транспорт, посочи кметът Димитров.

Община Пловдив няма да подкрепи нито едно предложение от дневния ред на Общото събрание на акционерите на Пълдин Туринвест АД, което ще се проведе на 27 септември, решиха единодушно общинските съветници.