Кметът Костадин Димитров: Показваме ясно, че образованието е наш приоритет

16 Сеп 2024 15:18

 

Кметът на Пловдив Костадин Димитров присъства на откриването на учебната година в обновеното Основно училище „Елин Пелин“ в район „Западен“.

„Тук вече имаме модерна база и учебният процес трябва да върви гладко. Пожелавам на всички пловдивчани здрава и успешна учебна година“, заяви кметът Костадин Димитров.
ОУ „Елин Пелин“ бе цялостно обновено, като в рамките на ремонта бяха изпълнени мерки на енергийната ефективност, разширяване на сградата, обновяване на учебните стаи, санитарните възли, ВиК системата и отоплителната инсталация.

„Имаме стъпка напред в образованието и казваме много ясно, че то е наш приоритет“, каза още кметът Костадин Димитров. В подкрепа на думите си той подчерта, че предстои изграждането на нови сгради на СУ „Свети Патриарх Евтимий“, ОУ „Княз Александър I“ и на Математическата гимназия.

"Имаме нужда от дом на Математическата гимназия, защото шампионите от олимпиадите са нашата гордост. Те са доказателство, че българите сме народ с големи дарби и заложби", заяви кметът на Пловдив и допълни, че продължава обновяването и изграждането на училища и детски заведения.