ГЕРБ регистрира листата си за Пловдив, Костадин Димитров е втори

24 Сеп 2024 12:31

ГЕРБ-СДС регистрира листите си в последния възможен ден. Традиционно и на вота на 27 октомври листата на ГЕРБ в Пловдив ще води лидерът на партията Бойко Борисов.

Кметът Костадин Димитров на второ място в листата на ГЕРБ-СДС. На тези избори партията за първи път въвежда в списъка за народни представители и кметове на областни градове. Трети е Георги Георгиев. От квотата на СДС в листата е Веселин Стойков, който стана най-младият председател на сините в Пловдив преди 10 години. "След лидерството на Бойко Борисов, аз съм втори в листата. Ще бъда гарант за това, че проектите, които трябва да бъдат добавената стойност за развитието на града, ще се случат. Има проекти, които са важни за града и които не могат да се случат без държавно финансиране.'', това заяви кметът Костадин Димитров.

''Четирима депутати е добър резултат. Дано да имаме възможност да го надградиме. Това са нашите усилия и желания.'', допълни той.

''Кметът си остава кмет. Той е в листите. Господин Борисов неведнъж обясни успешните кметове на ГЕРБ в страната са гарант за ангажиментите, които държавата трябва да поеме пред всяка от местните общности, защото няма как държавата да не се движи напред. Нищо в нея да не се движи напред и да не се случва, а в общините всичко да върви по мед и масло. Ние сме скачени съдове и затова големите приоритети, които стоят пред ГЕРБ са на първо място образование - говорим за образование в Пловдив-град с по-добра образователна институция, неслучайно има знаково включване на доцент и професор; на второ място програмата за саниране - какво се случва през последните години, нищо, много е просто да се критикува, тъй като нищо не се е случило, но хората се умориха от напразни критики и изчерпателни извинения защо нещата не се получават. Ние се надяваме да получиме подкрепата на повече пловдивчани, за да имаме повече народни представители и да успеем да изпълним ангажиментите, които сме поели. Политиците биват избирани, за да решават проблемите на хората, а не по цял ден да занимават хората със своите проблеми. Последният парламент беше неуспешен. За мен лично това е разочарование, както и за целия народ. Нацията очаква решения, които са национални. В Пловдив имаме изключително силен екип - с местните лидери, с кметовете, начело и с лидера на партията. Надяваме се не просто да завоюваме първото място, а да имаме достатъчно решителна победа, която да ни даде възможност да формираме правителство и държавата да спре свободното падане. Необходими са решения, а ние имаме екипа и волята. Доказали сме, че можем.'', заяви Георги Георгиева.

 

Ето пълната листа на ГЕРБ-СДС с кандидати за народи представители в 51-то Народно събрание от Пловдив - град:

1.Бойко Борисов

2.Костадин Димитров

3.Георги Георгиев

4.Тервел Георгиев

5.Красимир Терзиев

6.Даниела Дженева

7.Фиданка Кацарева

8.Валерия Славова

9.Десислава Георгиева

10.Антон Георгиев

11.Веселина Ботева

12.Борислава Вичева

13.Илиян Тиганев

14.Веселин Стойков

15.Величка Христозова

16.Петър Ганев

17.Мирослав Тенев

18.Христина Кашилска

19.Димитрина Илиева

20.Петър Троянов

21.Станимир Чолаков

22.Никола Ташев

23.Адриана Генчева

24.Красимир Тодоров