Павел Милушев: Източен изостава в развитието си от другите райони и това ще се промени!

08 Окт 2023 16:40

Район "Източен" изостава в динамиката на развитието си от другите райони на града и това се вижда от всички. Важно е как местната управа подрежда приоритетите си и в следващия мандат ще променим този ред. На първо място ще поставим децата и хората в неравностойно положение, зеленината, уличната инфраструктура и площадките за деца, спорт и отдих. Самият аз съм израснал в район “Източен” и живея в него. Познавам хората там, много от тях лично. Запознат съм се с проблемите им, бита и ежедневието им. Затова приех да бъда издигнат за районен кмет, казва Павел Милушев от коалиция “Съединени за Пловдив”.
За да се промени сегашното състояние е нужна промяна на модела на управление на района. Той трябва да бъде съобразен със спецификите му. Фокусът трябва да е насочен към това, как живеят и как работят хората тук, какво ги вълнува и какво ги притеснява. Жителите на района трябва да имат своя реален и истински представител в местната власт – човек с опит и енергия, с вяра в себе си и в екипа, който стои до него. Човек, който е готов да защитава интересите и правата им.
В "Столипиново", където е съсредоточено повече от 50 хил. население със специфични потребности и начин на живот, ще акцентирам на сигурността, хигиената, уличната инфраструктура и заетостта. В този квартал на района е задължителна съвместната работа на общинската администрация и органите на МВР. Ще се постарая това да е ежедневно така.
Искам да е ясно, че стриктно ще следя за спазване на нормативната база по отношение на сватби и увеселения. Законът ще се прилага и ще бъде еднакъв за всички.
Друг основен проблем на района е лошата и амортизирана инфраструктура и занемарените междублокови пространства. Досегашната районна управа сякаш е забравила за тези свои задължения. В рамките на следващия мандат трябва да бъдат ликвидирани калните и занемарени участъци в междублоковите пространства, където ще се приложи нова и иновативна организация за осигуряването на максимален брой паркоместа, както и места за отдих, които ще бъдат изградени от районното кметство.
Целият район има нужда от поне две нови детски градини, които е съвсем реално да се построят в рамките на мандата. Ще се преустанови с порочната практика да се ползват апартаменти за тази цел. На това ще се сложи край.
По време на мандата си ще имам приемен ден всеки ден. От администрацията на района ще се изисква ново отношение към гражданите, почиващо на внимание, съдействие, максимална любезност и отзивчивост при контактите си с тях. За това ще следя ежедневно и ще бъда безкомпромисен.

Павел Милушев е кандидат за кмет на район „Източен“ от Местна коалиция “Съединени за Пловдив”. На 44 години, от Пловдив. Завършил Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР), със степен бакалавър, специалност „Стопанско управление“. Има и две магистратури - „Човешки ресурси“ и „Административно информационен мениджмънт“.
Втори мандат е заместник-кмет на район „Южен”. Член на ВМРО - една от най-старите и още действащи партии в България.
За всички кандидати на коалицията можете да гласувате в номер 68 в бюлетините.

 

________________
Купуването и продаването на гласове е престъпление.