Петко Чирпанлиев в кв Долни Воден: Грижа на Общината е състоянието на спортно-техническата база, но не с кърпежи, а комплексни решения

23 Окт 2023 10:44

 

На предизборна среща в Долни Воден жители на квартала, предимно млади хора, веднага поставиха въпроса за развитието на спорта и спортната база в Асеновград.

Петко Чирпанлиев, кандидат за кмет на община Асеновград разясни своята философия за развитието на спорта като тема, с която от десетилетия се занимава като спортист, треньор, учител и като общински съветник, когато на практика се е сблъсква с противоречията между спортните клубове и ползването на спортната база. „Необходимо е не само оптимално използване и поддържане на стадионите, спортните зали, игрища, площадки, но създаване на нови спортни съоръжения, като например закрит плувен басейн.“, каза още Петко Чирпанлиев.

Поставени бяха и въпросите с нередовния градския транспорт, който блокира хората в крайните и отдалечени квартали, неглижирането на обективните и субективни проблеми с детската градина в квартала, в т.ч. и грозящият и опасет „скелет“ на бъдещ корпус към детското заведение, който от години стои като „бетоново недоразумение“ на местната власт.

В срещата взеха участие и кандидатите за общински съветници д-р Емил Караиванов, Енко Найденов, Радослава Георгиева и Иванка Авкова. Да подкрепи кандидатите на коалиция „БСП за България“ в предстоящите местни избори на срещата се включи народният представител Манол Генов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!