Ангел Георгиев : Санкциите срещу Русия не работят

23 Май 2024 11:13
Целта на “Възраждане” е българският бизнес да печели и да работи, а това е свързано с вдигане на санкциите срещу Русия Целта на “Възраждане” е българският бизнес да печели и да работи, а това е свързано с вдигане на санкциите срещу Русия

 

“Не считам, че санкциите срещу Русия работят и са успешен механизъм, те единствено ощетяват европейските икономики, включително и българската. Както си спомняте, февруари месец аз бях в Москва, това което видях е, че този механизъм е изключително неуспешен. Москва е един процъфтяващ град и това не е абсолютно никаква пропаганда - голяма част от стоките, които са били внос в Русия са успешно заменени от техни руски аналози”, заяви в ефира на БТВ радио, кандидатът за народен представител от 16 МИР Пловдив, Ангел Георгиев.

Той посочи още, че реално тези санкции са помогнали на руската икономика, а по отношение на това, кой, всъщност е агресорът, може да се отвори много сериозна дискусия.

“Много удобно се забравя, включително един репортаж на БТВ през 2015 година, в който се посочва, как украинската армия тероризира мирни граждани в Украйна, включително българското малцинство в страната. Има репортаж, който е достъпен в интернет и показва точно това. Украйна скъса Минските споразумения, за които Западът беше гарант и подложи собственото си население на терор и това предизвика специалната военна операция”, коментира още Ангел Георгиев от “Възраждане”.

Според него, санкциите не работят и това е ясно, дори на най-големия евроатлантик, а в руските магазини, въпреки ограниченията, има изключително много западни стоки.

“Направи ми силно впечатление големият брой френски стоки, а Франция е една от държавите, които най-много говорят срещу Русия. Дори нейният лидер предложи да се изпращат и войници в Украйна. В крайна сметка, Франция търгува с Русия и печели от това, което е изключително лицемерно. Защо да не търгуваме с Русия и да печелят българските предприемачи? Има изключително голям пазар там, от който ние доброволно сме се отказали”, заяви още Георгиев.

По неговите думи, това е най-малкото недалновидно, престъпно и в ущърб на българския бизнес. Целта на “Възраждане” е българският бизнес да печели и да работи, а това е свързано с вдигане на санкциите срещу Русия, за да могат българските предприемачи и производители да се възползват от този необятен пазар.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление