Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален стратегически приоритет

23 Май 2024 18:47

 

„Транспортът трябва да стане национален стратегически приоритет на България – това е заложено единствено в управленската програма на ГЕРБ-СДС. В Европейския парламент ще се боря за законодателство, което да даде максимално добро бъдеще за транспортния бранш“. Това заяви осмият в листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент Николай Рашков на среща с ръководствата и екипите на водещи транспортни и логистични компании в Пловдив.
„Друг основен приоритет пред ГЕРБ-СДС е създаването на индустриални паркове, които ще концентрират усилията на държавата при изграждането на инфраструктурата и подпомагането на развитието на инвестиционни дейности“, каза пред присъстващите Деница Николова – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие в две правителства на ГЕРБ и четвърта в пловдивската кандидатска листа за 50-то Народно събрание.
„По-ефективно образование за нашите деца е политика на национално ниво, която ГЕРБ-СДС ще следва след изборите на 9 юни. Това ще стане чрез създаването на по-добра образователна среда за децата и цялостна промяна в учебните програми, която да доведе до придобиване на умения, а не до наизустяване на уроците“, допълни Деница Николова
На срещата присъстваха и адв. Георги Георгиев, трети в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС, областният координатор на ГЕРБ Костадин Димитров и инж. Атанас Ташков от ръководството на ГЕРБ-Пловдив.
„Основната ми задача в парламента ще е да довърша законопроекта за затягане на мерките за пътна безопасност - нещо, което е необходимо, за да се ограничат до минимум инцидентите и жертвите на пътя. Затова е нужна адекватна и ефективна система за контрол и наказания на нарушителите“, посочи адв. Георги Георгиев, трети в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС.
По думите му част от средствата от санкциите трябва да отиват в бюджетите на общините, за да могат те да бъдат използвани за повече мантинели, прегради, пътна инфраструктура и по-добра защита на хората.
Областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров подчерта, че Пловдив получава 100 милиона лева от бюджета на държавата, благодарение на ангажимента на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Костадин Димитров допълни, че за 6 месеца напредъкът при процедурите за изграждането на Околовръстното шосе на Пловдив е повече, отколкото за 4 години. По думите му това ще помогне да бъде изведен автомобилният трафик извън Пловдив.
Той припомни, че още на следващата сутрин след първия снеговалеж в Пловдив улиците са били чисти, за разлика от тези в София.
„Много е лесно да критикуваш, по-трудното е да решаваш проблемите. От 2006 г. съм в политиката и помня всяко нещо, което съм успял да променя към по-добро. Смятам, че всеки, който е на управленска позиция и е поел отговорност, трябва да решава проблеми, не да ги посочва“, каза още Костадин Димитров.
За да има повече решени проблеми, гласувайте на 9-ти юни с № 22 в бюлетините! За стабилна България в сигурна Европа!