Стефан Янев: Имаме нужда от консенсус за националната ни цел

27 Май 2024 18:37

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пловдив обяви подкрепа за “Български възход” и Стефан Янев

 

Лидерът на “Български възход” Стефан Янев, който е и водач на партийната листа с №16 за парламентарните избори в Пловдив град, се срещна под тепетата с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Заедно с него пристигна водачът за евровота Даниела Везиева и част от пловдивските кандидати за Народно събрание за изборите на 9 юни.

“Отново ни предстои да изберем кого да изпратим в законодателната власт. Искаме да имаме работещи институции. Тук сме да чуем вашия глас и вашите проблеми, за да може да вземем мерки и да намерим верния тон за постигането на съгласие по важните теми”, обърна се към пловдивчани бившият служебен премиер. Той изтъкна, че българските избиратели вече няколко години не дават мнозинство на нито една партия и беше категоричен, че партиите трябва да се научат да взаимодействат. "Това е смисълът на думите ми, че няма „червени линии“. Политиката не е дейност, която прилича на спорт или шоу. Тя е отговорно занимание, от което зависи бъдещето на всички българи”, заяви Стефан Янев.

Той обясни, че от ПП "Български възход" са подготвили концепция и рамка как да се формулира национална цел, върху която да се стъпи за формирането на политики не за следващата година или две, а за десетилетие напред. "Нашата задаче е България да бъде сред 30-те най-развити икономики в света”, подчерта Стефан Янев. Той призови всички участници в срещата да говорят със своите близки и да ги убедят, че трябва да се гласува масово. "Само така ще се преборим с купения и корпоративен вот", обясни лидерът на "Български възход" и призова хората да бъдат активни. За масово гласуване на 9 юни апелира и водачът на листата в Пловдив област инж. Димитър Чолаков. Той отговори на въпроси за градския транспорт и обясни как може да бъде подобрен.

Кандидатът за евродепутат Даниела Везиева каза, че темата за Европа стои сякаш в страни от дневния ред на тази предизборна кампания. По думите й изборът за Европейски парламент е не по-малко важен, защото там ще отидат хора, които ще трябва да работят за интересите на страната ни. Културно-историческото наследвство не само на Пловдив, но и на България, е сред личните й приоритети. „Не умеем да представим уникалните си ценности“, каза със съжаление бившият служебен министър на МРРБ.

Въпросите, които вълнуват пловдивчани, бяха свързани с административните такси, както и с наболели проблеми на местно и национално ниво, като здравеопазване, обществен ред, икономика, както и развитие на регионите и инфраструктурата.
Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пловдив Веселин Станев обяви подкрепата си към “Български възход” и Стефан Янев. "Честта на пагона изисква да бъде подкрепен един генерал, влязъл в полето на политиката", заяви той. От СОСЗР настояха отново да се депозира в Народното събрание Закон за запасното войнство. Кандидатите с №16 припомниха, че вече са го внасяли в парламента и пак ще го направят.

Стефан Янев обяви, че цени високо подкрепата на Съюза, защото и той, както всички тях, се е клел пред знамето, което е обет за цял живот.

Това Купуването и продаването на гласове е престъпление!