Ангел Георгиев: ЕС трябва да стане отново европейски, а не трансатлантически

05 Юни 2024 16:29

“Искаме предоговаряне на нашите условия за членство в ЕС. “Възраждане” всъщност е най-проевропейската партия, но трябва да правим разграничение между Европа и ЕС. Ние искаме да реформиране ЕС, защото той в момента, най-малкото, не е европейски. Ние искаме отново да го направим европейски и той да може да работи за гражданите на ЕС, а не да е една маша, която да обслужва Вашингтон.”, заяви в радио предаване кандидатът за народен представител от 16 МИР Пловдив - град, Ангел Георгиев.

 

Той допълни, че от “Възраждане” работят за Европейски съюз с истински, европейски ценности, не с псевдо такива, не с ЛГБТ пропаганда в училищата и детските градини. Според Георгиев, в центъра на съюза,трябва да стои идеята за Европа на нациите и един многополюсен свят, в който всички държави са равни и са партньори.

“В момента няма такова нещо в ЕС. Там се говори за това, как решенията да се вземат не с единодушие, а с мнозинство. По тази логика, ако успеят да прокарат това свое намерение, ще решат, че ще приемат Северна Македония в ЕС, въпреки че там се тероризират хората, които открито заявяват, че са българи. Това ще бъде в огромен ущърб за България. Могат да решат да признаят и така наречения македонски език, който не е нищо повече от български диалект.”, коментира още Георгиев.

 

По неговите думи, трябва да се работи, за да се върне първоначалното предназначение и концепция за ЕС, като той бъде наистина проевропейски, а не трансатлантически. ЕС не трябва да обслужва НАТО и вашингтонските господари и от “Възраждане” ще работят, за да се преустанови този порочен модел.

 

Георгиев заяви още, че всички внушения и спекулации, че “Възраждане” е антиевропейска партия, са пропагандни инсинуации, почиващи на дезинформация. “Възраждане” са единствената политическа организация, която не се страхува да покаже всички грешки и слабости на настоящия ЕС и която има смелостта да реши и реформира проблемите на блока.

 

“Повече така не може. Корумпирани хора, облечени във власт, буквално унищожават отвътре ЕС. Затова нашата задача е да го реформираме и отново да го направим европейски.”, добави в заключение Ангел Георгиев от “Възраждане”.

 

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!