Ангел Георгиев: По никакъв начин не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС

06 Юни 2024 14:21

„За нас дългосрочна цел е да сме първа политическа сила и да поемем управлението на България – заяви Ангел Георгиев и допълни, че „Възраждане“ са единствените, които имат сила да се противопоставят на статуквото.

Той сподели, че „Възраждане“ продължава да расте, защото са твърди и последователни в позициите и посланията си, за разлика от другите политически формации, които предават своите избиратели. С цялата си политика евроатлантическите управляващи партии водят страната ни към гибел, война, разруха и безобразно скъп ток. Това са правителства, направлявани отвън, и за тях българският национален интерес няма никаква стойност – заяви Ангел Георгиев и допълни, че поради това при никакви обстоятелства „Възраждане“ няма да подкрепи евентуално бъдещо правителство, излъчено от ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Той допълни, че са възможни разговори с другите политически формации без ДПС, защото ДПС не е партия, а етнополитическа мафия, която се разраства като тумор в нашата страна, и уточни, че такива разговори биха били възможни само и единствено ако бъдат приети и петте принципа на организацията - провеждане на референдум за запазване на българския лев, като възможност да бъде защитена финансовата независимост на държавата в бъдеще.

Провеждане на референдум за членството ни в НАТО, защото политиката за налагане на натиск да се включим във войната застрашава националната сигурност на България. Трето условие за водене на преговори е премахването на санкциите срещу Русия и въвеждане на компенсаторен механизъм за обезщетение на българските предприемачи, които претърпяват значителни загуби в резултат на тези санкции. Четвърто условие е спиране на оръжейните доставки за Украйна и недопускане изпращането на български войници, защото включването на България в тази война ще има тежки икономически, политически, социални и дипломатически последици за нашата страна, които биха довели до поредната криза. Пето условие е създаване на преговорен екип за предоговаряне членството на България в ЕС, защото става ясно, че в сегашния му формат този съюз е вреден за националните държави, особено за онези, които държат на своята идентичност, граници и суверенитет. – допълни той и заяви, че е необходимо и незабавното премахване на американските бази на наша територия, защото на практика към този момент там не важи българското законодателство.

Той допълни още, че е нужно обединение на българите около темата за националния интерес и благоденствието на народа.

 

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаване на гласове е престъпление!