"Възраждане" закри предизборната си кампания (ВИДЕО)

07 Юни 2024 18:35

Партия "Възраждане" закри предизборната си кампания днес. Пред повече от 1000 души, препълнили зала 3 на НДК речи произнесоха ключови лица от "Възраждане". От листите за национален парламент това бяха Петър Петров и Цончо Ганев - и двамата зам.-председатели на "Възраждане", и Искра Михайлова.

От листата с кандидати за евродепутати пред съмищлениците си говориха Станислав Стоянов - водач на листата с кандидати за евродепутати, вторият и третият в листата -Петър Волгин и Рада Лайкова.

В края на събитието присъстващите в залата приветстваха с аплодисменти и изправени на крака идеолога, създателя и председателя на "Възраждане" - Костадинов, който произнесе вдъхновяваща реч.

Домакин на събитието беше Деян Николов - председател на "Възраждане - София", който си партнира с Мира Миркова - кандидат за национален и за европейски парламент, с която ясно заявиха намеренията на политическата организация да възродят Българоия и Европа.

 

Председателят на формацията Костадин Костадинов посочи основните цели, които партията си поставя след вота на 9 юни и отново уточни, че единственото правителство, което биха подкрепили след изборите, е с мандат на „Възраждане”. По думите му успешната формула за кабинет е на националното единство.

„Възраждане” ще отправи покана, стига, разбира се, да получим мандат от президента, за разговори към всички политически партии без ДПС, за да разговаряме по основните приоритети, които според нас има България в настоящия момент, които касаят както вътрешната, така и външната политика. Те са свързани с референдум за запазване на българския лев, референдум за членството на България в НАТО, прекратяване на военната помощ за Украйна и гарантиране, че няма да бъдат изпратени български войници в Украйна”, посочи Костадинов.

 

На този фон европейски и български тарикати ни обясняват, че всичко е наред и ни предлагат повече от същото. Ще борим икономическата криза, като затваряме индустрии. Ще се справяме с миграцията с повече миграция, като отговорността трябва да бъде поета от страни като България. Ще поправяме демокрацията, като ограничаваме свободата на словото и налагаме цензура. Ще насърчаваме интеграцията с двойни стандарти и Европа на няколко скорости. Ще повишаваме геополитическата си значимост с повече раболепие към поредния голям брат. Ще се борим за мир с повече война. Ще ставаме повече европейци с отказ от онова, което е в сърцевината на eвропейската цивилизация, която ние - българите, сме създали – християнските ценности.

Все по-очевидно е, че ЕС в този си вид и политическите елити, които го управляват през последното десетилетие, няма как да се справят с всички тези проблеми, които самите те са създали. Този ЕС е вреден за Европа. Европа и България имат нужда от Възраждане!

Европа трябва да спре да бъде икономическо пространство, доминирано от интересите на международни корпорации и финансови институции. Нашият континент трябва да бъде политическо пространство на отношения и културни връзки между равноправни и суверенни държави.

Властта в Европа трябва да бъде взета от ръцете на безотчетната брюкселска бюрокрация. Демократичната власт е в нас – гражданите, и ние, а не брюкселските бюрократи трябва да решаваме как искаме да живеем.

Водени от тази представа за достойна България в Европа, представителите на "Възраждане" в Европейския парламент поемат следните ангажименти:

Да отстояват принципа на национален суверенитет и да се противопоставят на всички опити с благовидните аргументи на „зеления преход“ да продължи унищожението на българската икономика.
Да отстояват принципите на национално достойнство и равноправие и да се противопоставят на всички практики за налагане на двойни стандарти.
Да настояват за ефективна защита на външните граници на България и Европейския съюз и да се противопоставят на всички опити отговорността за мигрантския натиск да се прехвърли на страни като България – нелегалната имиграция трябва да бъдe спряна..

Да защитават геополитическата автономност на Европа и да се противопоставят на всякакви опити за намеса на САЩ и други извъневропейски политически сили във външната политика и политиката за сигурност на ЕС.
Да отстояват политика, защитаваща българската и европейската култура, националните идентичности и християнските ценности.
Да отстояват принципите на демокрацията и да се противопоставят на всякакви опити за ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура.

Ние вярваме, че Европа може да бъде променена и представителите на "Възраждане" в Европейския парламент ще бъдат част от тази промяна. Вълната на гнева и недоволството вече не може да бъде спряна. Никой не може да си затваря повече очите пред факта, че партиите, подкрепящи традиционните ценности и националната идентичност на държавите си, имат все повече народна подкрепа и политическо влияние в Европа. И ние сме тези, които ясно заявяваме, че така повече не може! За да бъде силна България и достойна в Европа, тя има нужда от Възраждане!" казаха взаимно допълвайки се Мира Миркова и Деян Николов.