Местна група инициатори иска спешен ремонт на пътя между с. Розово и летовище Розовски вриз

15 Авг 2023 19:26

 

Все повече нараства необходимостта за незабавно възстановяване и подобрение на пътя, свързващ с. Розово с летовище Розовски вриз в община Брацигово. Пътят, дълъг 7 километра, е в окаяно състояние, поради липсата на поддръжка и ремонт през последните 15 години. Това провокира местна група инициатори, както и почиващи в областта да организират подписка с искане за спешен ремонт на този участък.
„Този път е ключов за летовище Розовски вриз. Той беше построен преди повече от 40 години и сега представлява опасност за местните жители и туристи. Дълбоките и големи дупки по него, липсата на обезопасителни мантинели и маркировка, както и проблемите с разстителността, едва ли са останали незабелязани от тези, които го използват редовно. Този път е не просто неудобен, но и потенциална опасност, която носи риск от инциденти и пътно-транспортни произшествия“, коментират от местната група инициатори.
Местните жители не са безразлични към тази ситуация. Само за два дни бяха събрани над 400 подписа под петицията, насочена към община Брацигово, както и до народните представители и Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Това показва широката обществена подкрепа за спешни действия в тази насока.
Местните жители и собствениците на имоти в летовище Розовски вриз не само се борят за ремонта на пътя, но и се противопоставят на общата небрежност на общината към поддръжката на това важно селище. Според тях незабавното възстановяване на пътя ще е само първата стъпка в решаването на редица проблеми, с които се сблъскват ежедневно.