Манол Генов отново ще се бори за двама депутати в Пловдив област

24 Сеп 2024 12:50
39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област 39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област

 

Листата с 13 кандидат-депутати регистрира БСП - Обединена левица в 17 РИК за Пловдив област за изборите през октомври 2024 г. Водачът на листата е Манол Генов заяви, че амбицията им е да имат отново двама депутати от областта в следващия парламент, но и трима ще е добре за коалицията.

39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област

"Трудността идва от там, че освен с другите формации ние трябва да се борим и с подривната дейност на бившия лидер - Корнелия Нинова. ", подчерта Манол Генов. По думите му, целта е да бъде мобилизиран левият електорат, който в Пловдивска област традиционно е силен.

 Манол Генов

''Необходимо е да мобилизираме максимално левите хора, защото в момента БСП заедно с другите партии, както знаем всички, излиза пък марката ''БСП - Обединена левица''. Малко е неприятно, че освен другите предизвикателства, трябва да се борим и с подривната дейност на бившия лидер на партията. По всякакъв начин се опитват да ерозират подкрепата на Българската социалистическа партия и на бъдещите резултати на коалицията. Ние ще мобилизираме своите възможности до край, както своята подкрепа и своите контакти. Надяваме се на един добър резултат. Пловдив-област се представяше най-добре в предни избори от БСП. Въпросът е, че на миналите избори имахме един лош резултат за нас. Трябва да подобрим резултатите на тези избори. Миналият мандат имахме един народен представител, а този път искаме да имаме двама, каквато е традицията, за да възстановим този баланс, а ако ситуацията позволява - да направим нещо повече.', заяви Манол Генов.

Галин Дурев

Вторият в листата Галин Дурев заяви: ''Съотношението към момента е следното - цялата листа, която ще регистрираме днес е от 13 души (девет представители на БСП и четирима души представители на коалиционни партньори и гражданска квота). Има представители на социалдемократите, на партиите, които до сега са участвали традиционно в коалицията, към настоящия момент нямаме представители на партиите АБВ, на госпожа Манолова и Дончева. В общи линии все на партии, които до сега са били редовно в коалицията преди г-жа Корнелия Нинова да направи всичко възможно да разруши коалицията. Преговорите на централно ниво вървят така, че там, където всяка от партиите има по-силни опозиции се предлагат собствени кандидати. Стигнали сме до такова споразумение, че да бъдем максимално полезни едни на други и да благоприятстваме по някакъв начин резултата на коалицията, стигаме до разбирателството, че там, където партията има по-силни опозиции - там да се предлагат съответно кандидати. Това е водещият принцип в състава на листата.''

Ново лице в листата е проф. Владимир Ставрев, въпреки, че от почти 30 години е член на БСП.

Проф. Владимир Ставрев

''Произхождам от ляво семейство. Баща ми, лека му пръст, беше партиен секретар и член на БСП, майка ми също. Дядо ми по бащина линия е убит от фашистите през 1944 година. Има паметник в град Кричим в посока Девин, където стои неговото име. Другият ми дядо по майчина линия беше активен борец против фашизма и капитализма. Аз споделям левите идеи, защото в такава среда съм израснал. Лекар съм, като такива нямаме в парламента. Считам, че като такъв мога да помогна българското здравеопазване да стане малко по-добро, тъй като това е един от големите проблеми в момента, както за пациентите, така и за здравните работници. Проблемите ги знае цялото общество. Амбициран съм да стана депутат, защото към момента системата не работи, както трябва. Това го виждат пациентите и здравните работници. Има остър недостиг на медицински сестри. Идеята е да помогна с нещо, за да може системата да стане по-добра. Като споделям това, което е заложено в програмата на БСП. Болниците да ги направим така, че да не бъдат търговски дружества. Най-вече държавните болници. Към момента всяка една болница е фирма.'', заяви проф. Ставрев.

Георги Маринчешки

39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област, заяви Георги Маринчешки от Съединение, който е пети в листата. Той посочи, че са включени представители на различни професии, а целта е да бъдат мобилизирани младите избиратели с леви убеждения.

Листата на БСП :

Манол Генов - Асеновград
Галин Дурев - Сопот
Владимир Ставрев - Пловдив
Николай Гачев - Родопи
Георги Маринчешки - Съединение
Красимир Минков - Марица
Манол Манолов - Карлово
Иван Гюров - Родопи
Борислав Еленов - Стамболийски
Красимира Йовкова - Асеновград
Димитър Петров - Карлово
Огнян Найденов - Асеновград
Радослав Мишин - Хисаря