Остава в сила частичното бедствено положение в община „Марица“

05 Сеп 2022 12:41

 

Остава в сила частичното бедствено положение за селата Трилистник, Скутаре, Рогош и Маноле в община „Марица“, съобщи кметът Димитър Иванов. Най-тежко засегнато е с. Трилистник, което на 3-ти септември бе залято от река Стряма, заради скъсана дига край с. Калековец. С помощта на тежка техника, огнеборци и доброволци евакуираха над 500 души от наводнените 120 къщи.
Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, който трети ден участва в спасителната операция в с. Трилистник, благодари на всички за помощта.
„На първо място искам да благодаря на смелите момчета от село Трилистник, които се отзоваха веднага, още в първите минути на бедствието и със земеделска техника, ремаркета и джипове успяха да евакуират стотици хора. Ще направя предложение до Общинския съвет те да бъдат наградени, защото помощта и подкрепата им в най-тежкия момент бе безценна“, посочи Димитър Иванов.
Той изказа признателност и на служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, както и на доброволците от Смолян и Велико Търново, които се включиха в спасителните дейности.
„Ще направя всичко по силите си за преодоляване на загубите от това унищожително бедствие“, категоричен е кметът на община „Марица“.
В момента екипи на ЕВН от КЕЦ Раковски възстановяват електрозахранването в селото. Предстои комисия да опише и да оцени щетите.