Осем отбора се включиха във втория турнир от „Купата на кмета“ на Община Марица

07 Сеп 2024 16:05
След последния съдийски сигнал всеки отбор получи купа и медали, които бяха връчени от зам.-кмета по спорт Николай Стаматов и от кмета на Маноле Стоил Дишев След последния съдийски сигнал всеки отбор получи купа и медали, които бяха връчени от зам.-кмета по спорт Николай Стаматов и от кмета на Маноле Стоил Дишев

 

Осем отбора участваха във втория турнир от традиционния за „Купата на кмета“, който се провежда под егидата на кмета на Община Марица Димитър Иванов. Състезанието съвпадна и с празника на село Маноле. На стадиона на местния ФК „Марица“ играха отборите при два набора.

При деца, родени 2015 г., се включиха клубовете на „Пловдив Сити“, „Секирово“, „Скутаре-2“ и „Маноле“. При набор 2016-та сили премериха съставите на „Труд“, „Скутаре“, „Маноле“ и „Раковски“. Двубоите бяха много оспорвани.

Турнирът се закри с мачовете на домакините от "Марица" (Маноле), които при набор 2015 г. играха със „Секирово“, а в другата група срещу „Раковски“.

След последния съдийски сигнал всеки отбор получи купа и медали, които бяха връчени от зам.-кмета по спорт Николай Стаматов и от кмета на Маноле Стоил Дишев. „Благодаря на всички деца, родители и треньори, че дойдохте и уважихте нашия турнир в днешния празничен ден за Маноле. Радвам се, че всички се забавлявахте и срещите бяха много равностойни и оспорвани. Поздравявам тези, които победиха, а на тези, които загубиха искам да кажа да не се натъжават, а да тренират повече и следващия път да победят. Благодаря за добрата организация на Пламен Ботев и на зам.-кмета по спорт Николай Стаматов, както и на кмета на Община Марица Димитър Иванов за подкрепата на турнира“, приветства отборите и гостите на състезанието Стоил Дишев.

„Искам да предам специалните поздрави на кмета Димитър Иванов към всички вас, че за пореден път се отзовахте на поканите ни за футболен турнир, който организираме в нашата община. Знаете, че ние подкрепяме спорта, децата и тяхното развитие. Вярваме, че спортът изгражда дисциплинирани и отговорни младежи. Затова и се стремим да сме една от най-спортните общини в страната. Искам да поздравя Пламен Ботев за перфектната организация на турнира и да поканя всички утре да бъдете наши гости на надпреварата при момичетата U11 на стадиона в Скутаре. За първи път Община Марица организира футболен турнир при девойки и затова решихме с тях да завършим „Купата на кмета“, заяви Николай Стаматов.

В неделя на стадиона в Скутаре ще приключи „Купата на кмета“ с турнира при момичетата, родени 2014-та, 2015-та, 2016-та и 2017 година. В група „А“ ще играят съставите на „Родопа“ (Смолян), „Казанлък“ и „Пълдин“, а в група „Б“ са отборите на „Ботев“ (Пловдив), „Раковски“ и „Скутаре“. Срещите започват на 8 септември 2024 г. от 9:30 часа.