Протест в Цалапица заради разследването на убийството на Димиттър Малинов

24 Мар 2024 18:24
Протест в Цалапица заради разследването на убийството на Димиттър Малинов БГНЕС

Пореден протест се проведе в Цалапица заради действията на правоохранителните органи по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов, съобщи bTV.

"Петима са знаели за убийството на сина ми в нощта, когато Митко изчезна", заяви майката на жертвата - Атанаска Бакалова.
Според протестиращите няма да бъде разкрита цялата истина за убийството, заради начина, по който се водят разпитите и разследването.Близките на Димитър Малинов искат да се проведе нов следствен експеримент на реалното място на убийството - до от пощенската станция в центъра на Цалапица, след като първоначално се твърдеше, че то е станало в уличка край дома на убития.

Според майката на Димитър Малинов все още не неизяснено кой е повикал по телефона сина ѝ в нощта на смъртта му. Тя твърди, че непълнолетни момче и момиче са били отцепка на близнаците Борислав и Валентин Динкови.

Протестиращите тръгнаха към дома на родителите на близнаците. Те настояват Борислав и Валентин да бъдат съдени за съучастничество в убийството, а не само за укривателство на сочения за физически убиец Рангел Бизюрев. Около 100 души обсадиха с викове "убийци" имота на родителите близнаците след техни коментари в социални мрежи, че всичко скоро ще приключи.

Main Menu