България се бори, но отстъпи на Хърватия

11 Ное 2021 21:36

Женският национален отбор на България започна със загуба участието си в квалификациите за Евробаскет 2023 след 73:84 срещу Хърватия пред феновете в „Арена Ботевград“.

Българките започнаха много силно в началото и поведоха след 10 минути игра, но хърватките затегнаха защитата и до почивката дръпнаха. След това до края на мача не допуснаха да бъдат застигнати и спечелиха.

Христина Иванова вкара 19 точки. Жаклин Златанова добави 14 точки и 7 борби, с 12 се включи Борислава Христова, а с 10 – Радостина Христова. Гергана Иванова се отличи със 7 точки и 6 асистенции.

Извън групата за нашите остана Теодора Динева.

Това бе единственият мач за тима ни в този квалификационен прозорец, докато за хърватките предстои домакинство на третия отбор в групата ни Сърбия. След това има година пауза, като следващите ни мачове са ноември 2022 г.

"Малко не ни достигна! Благодаря на феновете, които ни подкрепиха. Отдавна не сме играли пред публика. Атмосферата беше страхотна! Жалко, че не ги зарадвахме с победа, но мисля, че отборът ни заиграва все по-добри. Мисля, че имаме шансове срещу всеки", коментира след мача Христина Иванова.