Започна монтирането на козирката на Трибуна Изток (ВИДЕО)

30 Мар 2023 18:29

Бизнесменът и собственик на фирма ПИМК, която изпълнява строежът на стадион Христо Ботев, Илиян Филипов спази обещанието си и работници започнаха днес монтирането на козирката на Трибуна Изток на стадион "Христо Ботев". Разчетите са до 15 април трибуната да е покрита с първия слой ламарина.

Покриването на източната трибуна не влиза в първия подетап от изграждането на съоръжението, а е част от Етап 2, и няма да пречи при издаването на разрешението за въвеждане в експлоатация.

Както се очакваше, днес приключи поставянето на седалките на Южната трибуна, коята е изцяло готова.

Днес трябва да бъде завършено осветлението на стадиона и утре да бъде тествано. Вчера беше монтирано и тествано външното осветление. Започва премахването на фургоните и от стадиона.

Паметникът на Христо Ботев ще беше монтирам днес на стадиона. На церемонията присъстваха на легенди на "жълто-черния" клуб - Трифон Пачев, Петър Зехтински, Атанас Пашев и други, както и кметът на Пловдив - Здравко Димитров и Илиян Филипов - собственик на ПИМК.

Утре трябва да стартира работата по монтирането на седалките в сектор Г (северната трибуна), както и в сектора за гости.

 

Линк към видеото - https://youtube.com/shorts/gP6OXccgB3Q?feature=share

Main Menu