Големият ден настъпи! Ботев посреща Левски на ''Колежа'' в двубой за историята

29 Апр 2023 08:28

Отборът на Ботев (Пловдив) се завръща в своя дом - стадион ''Христо Ботев''. Днес ''жълто-черните'' посрещат Левски в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата е от историческо значение за футбола в Пловдив, както и в цяла България, тъй като с него ще бъде открит изцяло новия стадион ''Христо Ботев''. Двубоят между двата тима ще започне в 20:00 часа, а в часовете преди него е създадена много любопитна и интересна програма, която включва концерт по повод завръщането на Ботев на ''Колежа''. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Никола Попов. 

Двата отбора имат общо 145 мача помежду си в най-високото ниво на българския футбол, а статистиката сочи: 42 победи за Ботев (Пловдив), 23 равенства и 80 победи за Левски при голова разлика 160 на 260 в полза на столичани. 

Последните два мача между двата тима на ''Колежа'' завършиха с успех за ''канарчетата''. В първата от тях Ботев надделя с 2:0 над препълнения стадион ''Христо Ботев'', а във втората ''жълто-черните'' обърнаха ''сините'' от 0:1 до 2:1 с два гола на Тодор Неделев. 

Пловдивчани се намират на 10-ото място в класирането, докато ''сините'' са пети с 48 пункта.

Мерките за сигурност ще са особено засилени с оглед големия интерес към срещата. За дербито между "жълто-черни" и "сини" са ангажирани 1000 полицаи с 20 кучета, 10 коня и две водометни машини. Също така срещата предизвика невиждан интерес от представителите на медиите. Над 90 журналисти и фотографи от близо 50 електронни и печатни медии изпратиха своите заявки за голямото събитие.

 

От Ботев (Пловдив) подготвиха концерт и програма за откриването на стадиона:

В 15:30ч. започва концерта, който ще се проведе на паркинга зад Южната трибуна. Водещ на концерта ще е Деян Славчев - Део, а участие ще вземат Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Д2 и Ансамбъл Тракия.

Вратите на стадиона отварят в 17:15ч.

Официалната церемония по откриването ще започне в 18:30ч.

В 20:00ч. стартира двубоя между Ботев и Левски.

Main Menu