БФС отряза мераците на Ботев за международни съдии срещу ЦСКА-София

20 Мар 2024 20:07

Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с официална позиция относно желанието на Ботев Пловдив полуфиналните мачове срещу ЦСКА-София да бъдат ръководени от международни съдии. От БФС написаха, че подобно искане е невъзможно за реализиране. От съдийската комисия изразиха пълно доверие в родните арбитри.

Ето какво написаха от Съдийската комисия (без редакторска намеса):

"Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България."

Main Menu