Ботев и ЦСКА 1948 поделиха точките в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

07 Апр 2024 16:54
Ботев и ЦСКА 1948 поделиха точките в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 не се победиха в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима на стадион ''Христо Ботев'' завърши при резултат 0:0. 

''Канарчетата'' събраха актив от 38 точки на деветото място в класирането, а столичани заемат седмата позиция с 39 пункта.

В следващия кръг ''жълто-черните'' приемат Ботев (Враца). За ''червените'' пък предстои домакинство на Лудогорец.

Първият удар към някоя от двете врати в срещата дойде в 10-ата минута, когато Педриньо проби отляво, след което сви топката за Талис, който стреля, но над напречната греда на вратата, пазена от Хидайет Ханкич.

Георги Николов получи травма, като се наложи да напусне принудително терена с подкрепата на хора от медицинския щаб на Ботев Пловдив в 20-ата минута. Педриньо отправи първия точен удар в срещата, след като стреля директно от пряк свободен удар в 26-ата минута, но Хидайет Ханкич нямаше проблем и отрази. Николай Минков стреля от над 25 метра, изпращайки топката точно под напречната греда, но Петър Маринов направи страхотно спасяване в 27-ата минута. Самюел Акере получи топката на границата на наказателното поле на ЦСКА 1948 и потърси долния десен ъгъл на вратата, но стражът на гостите отрази в 35-ата минута.

Три минути по-късно "канарчетата" пропиляха добра възмжност за попадение. Симеон Василев подцени една наглед лесна за отиграване топка, като позволи на Акере да отнеме, но крилото на Ботев взе грешното решение да стреля, вместо да навлезе към наказателното поле. Минута преди края на редовното време на първата част домакините изпуснаха нов шанс. Капитанът Ивелин Попов отлично изведе Николай Минков отдясно в наказателното поле, който пък намери по земя Атанас Чернев. Защитникът с едно докосване върна топката към свободния на границата на наказателното поле Акере, който пробва удар към далечния ъгъл, но безкрайно неточно.

Втората част стартира без промени в двата състава, а в началните минути опасности пред двамата вратари липсваха. В 57-ата минута Константинос Балоянис шутира опасно от пряк свободен удар с левия крак, но Маринов беше на точното място и изби изстрела в десния му ъгъл.

Кристиан Нвачукву имаше страхотна възможност да отбележи в 70-ата минута, когато топката достигна до него след лошо изчестване от страна на Росен Божинов. Футболистът на Ботев Пловдив шутира от границата на наказателното поле, насочвайки топката към долния десен ъгъл на вратата, но Ханкич се справи. Контантинос Балоянис проби по лявото крило и продължи топката за Мохамед Брахими. Нападателят на "канарчетата" заложи топката и потърси горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА 1948 с диагонален удар, но топката се отби право в напречната греда в 72-рата минута.

Реян Даскалов се използва от рикоширала топка и стреля от воле от границата на наказателното поле на Ботев Пловдив. Ударът му обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата на Хидайет Ханкич в 80-ата минута на двубоя. В 85-ата минута Педриньо стреля опасно от пряк свободен удар, като Ханкич не успя да улови, а само да отклони топката, която в последствие бе изчистена от бранител на "канарчетата". Ивелин Попов излезе на чиста позиция в наказателното поле на ЦСКА 1948 в 86-ата минута, но Петър Маринов отрази. Последва корнер, който завърши с удар от страна на Кристиан Нвачукву, който бе отразен от стража на гостите. 

В третата минута от добавеното време на срещата Педриньо получи топката на границата на наказателното поле на Ботев Пловдив и отправи силен удар по земя, но не намери очертанията на вратата.

Буквално с изтичането на петте добавени минути Фаустас Степонавичус успя да се измъкне от защитата на „червените“ и падна на тревата в наказателното поле, като поиска дузпа за задържане на Росен Божинов, който бе останал последен в отбрана, но сигнал за нарушение не последва. Системата ВАР също потвърди това решение и секунди след това бе свирен и последният съдийски сигнал.

 

Съставите на двата тима:

Ботев Пловдив: 1. Хидайет Ханкич, 5. Йонас Там, 6. Дилан Мартенс, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Етоо, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 31. Уме Емануел, 38. Константинос Балоянис, 79. Атанас Чернев, 93. Георги Николов

Резерви: 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 7. Мохамед Брахими, 14. Фаустас Степонавичус, 18. Димитър Папазов, 30. Лъчезар Балтанов, 40. Кристиан Нвачукву, 42. Ивайло Видев, 44. Бисер Бонев

Треньор: Душан Керкез

 

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 3. Росен Божинов, 7. Талис , 8. Педриньо, 10. Радослав Кирилов, 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 19. Стив Фуртадо, 21. Емил Ценов, 22. Реян Даскалов, 25. Евгений Сердюк

Резерви: 12. Леви Нтумба, 6. Радослав Илиев, 9. Бирсент Карагарен, 20. Антонио Вутов, 31. Том Рапнуи, 28. Неделко Пишчевич , 87. Симеон Димитров , 91. Райън Бидунга, 92. Пиер Нгуинда

Треньор: Валентин Илиев

Main Menu