Шеф в Ботев: Ще решаваме за нов договор на Керкез през май

27 Апр 2024 08:51

Спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек отговори на въпроси на феновете. Полякът разкри, че новият договор на Душан Керкез зависи от постигането на поставените му цели, а решението за това ще бъде взето през май. Той говори и за предстоящата селекция, както и кога "канарчетата" могат да се борят за титлата.

Той коментира новият договор на Душан Керкез. "Всеки от нас има ясно поставени цели и всички работим, за да ги постигнем. Всички решения ще се взимат, след като видим дали тези цели са постигнати. Когато дойдох в клуба, видях много проблеми. Душан беше избран от мен, за да помогне да оправим тези проблеми. Когато той дойде, отборът беше на лоша позиция в клуба. Поставихме цел да се борим за Европа през Купата или първенството. Втората поставена цел беше да се развиват млади играчи. Има много потенциал в този тим. За нас е важно да играем в Европа, защото това носи престиж. С участие в Европа може да привличаш по-лесно играчи. След зимата имахме спад в представянето, но сега се представяме по-добре. Новини по темата с договора на Душан ще има през май. Сега е важно да се фокусираме върху целите си".

"Когато дойдох, видях различни проблеми. Ако говорим за тези в състава, веднага привлякох Попов и Конте, за да може треньорът да работи по-добре и да се върнем към победите. Работим със скаути и различни цели. Душан е човекът, който е заменен върху взимането на играчи. Имаме ясна идея на какви позиции ни трябват нови играчи. Имаме списък с набелязани такива и ни остава да си свършим работата. Участие в Европа е от особено значение за привличането на трансферните ни цели. Въвеждаме философия, която всички да следват - както в първия отбор, така и в академията. Затова търсим играчи, които да пасват на тази философия.", заяви полякът относно селекцията.

"Докато бях в Борусия Дортмунд, в продължение на много години бях замесен с латиноамериканския пазар. Особено в Бразилия и Аржентина. Познавам добре този пазар. Не сме фокусирани върху няколко държави, а работим с целия свят. Съвсем наскоро се върнах от пътуване, в което говорих с двама латиноамериканци. Дали ще ги вземем? Може би. Не може да си позволим да правим грешки на пазара. Искаме да играем агресивно и за тази цел понякога младите се справят по-добре. Искаме да запазим баланса между млади и талантливи играчи и опитни играчи", продължи той.

"Титлата е основната цел, поставена от собственика. Вървим стъпка по стъпка. Трябва да имплементираме и следваме ДНК-ато на Ботев. Заедно успяхме да оправим доста проблеми в клуба, но има още много работа за вършене. Трябва да се подобряваме на и извън терена. Всички трябва да работим в една посока. Нуждаем се от феновете на стадиона. Искаме тяхната подкрепа не само в дербитата", каза Платек.

Той коментира зимната селекция в отбора, както и каква оценка би поставил на работата си в клуба до момента.

Цялото интервю на Артур Платек вижте в прикаченото видео.

Main Menu