Време е за шоу на ''Колежа''! Ботев и ЦСКА-София влизат в жестока битка за място на финала за Купата

01 Май 2024 07:45

Отборът на Ботев (Пловдив) посреща ЦСКА-София в полуфинален реванш от турнира за Купата на България. Срещата на стадион ''Христо Ботев'' ще стартира с първия съдийски сигнал на Волен Чинков в 18:45 часа. ''Жълто-черните'' имат аванс от едно попадение от първия мач, игран преди две седмици и решен с точен удар на Уме Емануел.

''Колежа'' ще бъде пълен - над 18 000 зрители, като бултрасите се събират зад Южната трибуна в 14:00 часа. Очаква се да има голяма агитка и от София. Ръководството на домакините анонсира загадъчно, че ще обяви голяма новина преди началото на полуфинала. 

В лазарета на пловдивчани е трайно контузеният голмайстор Георги Николов. Няма наказани сред футболистите на Душан Керкез.

Същевременно ''червените'' ще бъдат без своята звезда Фернандо Каранга, който неразумно си изкара жълт картон, дразнейки публиката на Левски. Общо взето останалата част от тима на Стамен Белчев е налична, с изключение на Мартин Стойчев. Това ще е първи двубой на ЦСКА-София след ерата ''Гриша Ганчев''. Вчера беше съобщение, че бизнесменът и неговият син Данаил се оттеглят от управлението на клуба от Борисовата градина.