Ботев и ЦСКА 1948 не си вкараха на ''Колежа'' (СНИМКИ И ВИДЕО)

06 Май 2024 19:14
Ботев и ЦСКА 1948 не си вкараха на ''Колежа'' (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 не се победиха в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима на ''Колежа'' завърши при резултат 0:0. ''Канарчетата'' и ''червените'' се намират в групата, определяща отбора, който ще участва в бараж за Лигата на конференциите. Гол на Дилан Мертенс (85) беше отменен след намесата на ВАР заради засада.

С равенството статуквото в тази плейофна група се запазва. ЦСКА 1948 остава на седмото място с 45 точки, колкото има и Ботев, но столичани имат по-добра голова разлика. 

В следващия кръг ''жълто-черните'' гостуват на Арда, а ''червените'' приемат Славия.

Двубоят започна по най-неприятния начин и за двата отбора. Тежък сблъсък в средата на терена още във 2-ата минута доведе до принудителна смяна. Джеймс Етоо и Антонио Вутов си сблъскаха главите и близо три минути играта бе спряна. В крайна сметка главата на халфа на домакините бе превързана и той се завърна в игра, но положението на Вутов се оказа по-тежко и той бе изнесен на носилка. Малко след това мястото му на терена бе заето от тийнеджъра Марто Бойчев.

В 12-ата минута зрителите видяха и първия точен удар в мача и той бе към вратата на Ботев. Изстрелът на Сердюк обаче не затрудни Ханкич. В ответната атака Дилан Мертенс постави на изпитание стража на гостите, но и той се справи.

Последваха по-силни минути за тима на Валентин Илиев, но хората на Душан Керкез притъпи натиска на гостите и на свой ред тръгна в атака. Двубоят продължи на високи обороти, като в 27-ата и 28-ата минути първо Константинос Балоянис отляво, а после Николай Минков отдясно не успяха да намерят своите съотборници, които се бяха позиционирали в наказателното поле на гостите. След половин час игра Дилан Мертенс проби през центъра и шутира на два пъти, но и в двата случая топката бе блокирана от защитник на ЦСКА 1948. В 32-ата минута Кристиан Нвачукву изведе Уме Емануел в наказателното поле, но той не уцели вратата. 120 секунди по-късно пред Кристиан Нвачукву се откри още по-добър шанс и само рикошетът в крака на Теодор Иванов попречи на 18-годишния нигериец да открие резултата. Гостите пропуснаха да поведат в добавеното време на първата част. Шут на Ради Кирилов от наказателното поле бе блокиран от Николай Минков, но капитанът на ЦСКА 1948 опита втори удар, като този път бе разочарован от вратаря Ханкич.

Втората част на мача стартира при по-спокойно темпо. В 63-ата минута Йонас Там засече с глава топката при едно центриране от ъглов удар, но не уцели вратата на "червените".

Ботев Пд имаше нов шанс за гол в 74-ата минута, когато Укаки центрира ниско отдясно в наказателното поле, където Мартин Секулич бе притиснат от съперников защитник и не успя да стреля. Минута след това удар на Дилан Мертенс бе спасен от Петър Маринов, а секунди след това удар на Джеймс Етоо мина над вратата. Осем минути преди края на редовното време Балоянис проби мощно и нахлу в наказателното поле, откъдето пусна пас по земя към Секулич, но той не уцели вратата.

Натискът на "жълто-черните" даде резултат в 85-ата минута. Балоянис центрира от ъглов удар вляво от вратата на гостите. В наказателното поле Ивайло Видев стреля с глава, след което топката рикошира в десния страничен стълб. Тя стигна до Дилан Мертенс, който от близко разстояние не пропусна при добавката и вкара гол за Ботев Пловдив! След преразглеждане с ВАР обаче, попадението не бе зачетено заради засада на Мертенс.

 

Съставите на двата тима:

Ботев Пд: 1. Хидайет Ханкич, 5. Йонас Там, 6. Дилан Мартенс, 15. Джеймс Етоо, 16. Самуел Акере, 17. Николай Минков, 28. Янис Карабельов (К), 31. Уме Емануел, 38. Константинос Балогианис, 40. Кристиан Нвачукву, 42. Ивайло Видев

Резерви: 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 7. Мохамед Брахими, 9. Мартин Секулич, 14. Фаустас Степонавичус, 18. Димитър Папазов, 30. Лъчезар Балтанов, 43. Мирослав Георгиев, 44. Бисер Бонев

Старши треньор: Душан Керкез

 

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 3. Росен Божинов, 7. Талис, 9. Бирсент Карагарен, 10. Радослав Кирилов (К), 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 19. Стив Фуртадо, 21. Емил Ценов, 25. Евгений Сердюк, 20. Антонио Вутов

Резерви: 12. Леви Нтумба, 2. Джонатан Перейра, 31. Том Рапнуи, 58. Марто Бойчев, 87. Симеон Димитров, 91. Райън Бидунга, 98. Валентин Йосков, 99. Марио Топузов, 28. Неделко Пишчевич

Старши треньор: Валентин Илиев

 

Съдия: Георги Гинчев