Марица изкачи върха след победа в Карлово

24 Авг 2024 23:27

„Марица“ победи като гост с 0:1 „Левски“ (Карлово) в среща от 4 кръг в Трета лига - Югоизточна група. „Жълто-сините“ записаха общо шеста поредна победа от началото на сезона - две за Купата на България и четири за първенство. Двубоят се игра на стадион “Васил Левски” в Карлово.
През първата част властваше битката по терена. Резултатът се запази 0:0, а основна заслуга за това имаше вратарят на домакините Димитър Александров, който спаси дузпа в 45-та минута. Даниел Спасов изведе Георги Трифонов в наказателното поле, а той изпревари защитника и бе спънат. Именно Трифонов изпълни наказателния удар, стражът на тима от Карлово обаче се справи.
Втората част бе по-динамична. Домакините разчитаха на статични положения, с които да предизвикат напрежение пред вратата на “Марица”. Отбраната и вратарят Петър Начев обаче противодействаха успешно. Пловдивчани създадоха няколко голови ситуации, които не успяха да реализират. Победата донесе Олджай Алиев в 85-та минута. Филип Колев напредна по крилото и по перфектен начин качи топката на главата на Алиев, който реализира.
Така тимът воден от Стойчо Драмов продължи победната си серия, като излезе начело в класирането с пълен актив от 12 точки и с мач повече от “Черноморец”, който е с 9.
Идната сряда “Марица” гостува за трети пореден път в мач от турнира за Купата на България. “Жълто-сините” се изправят срещу състезаващия се в “А” областна група състав на “Металик” (Сопот) в областния финал на надпреварата. На 31 август отборът от северен Пловдив е домакин на “Асеновец” в шампионатен мач.