В битката за Европа: Локомотив ще търси нова победа над Левски на ''Лаута''

21 Май 2023 08:36

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в мач от втория плейофен кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима на ''Лаута'' започва в 20:00 часа и ще бъде ръководена от Станислав Тодоров.

Тимът на Александър Томаш може да се намеси в борбата за Европа, ако успее да надделее над столичани. ''Сините'' пък имат отличен шанс да се затвърдят на четвъртата позиция, а в същото време и да се доближат на 3 точки от бронзовите медали, ако успеят да спечелят днес. 

Локомотив Пловдив се намира на шестата позиция с актив от 50 точки, докато Левски е четвърти с 55 пункта. 

На старта на плейофите ''черно-белите'' допуснаха загуба от Лудогорец в Разград (0:1), а Левски завърши наравно 2:2 с ЦСКА 1948 като гост. 

Пловдивчани ще бъдат без Тодор Павлов, Денислав Александров, а по всяка вероятност и без вратаря Динко Хоркаш. Добрата новина за Томаш е, че в състава се завръщат Милош Петрович и Пиер Зебли. Джовани, който донесе последната победа срещу Левски, до последно ще бъде под въпрос. 

Треньорът на ''сините'' няма да може да разчита на наказаните Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап, както и на контузения Хосе Кордоба. 

Локомотив Пловдив и Левски се срещнаха по-рано този месец, когато ''сините'' отново гостуваха в мач от последния 30-и редовен кръг на първенството. Тогава ''смърфовете'' стигнаха до успех с 1:0

 

Вероятни състави: 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): Пиргов, Томашевич, Паскалев, Сегура, Матеус да Силва, Витанов, Зебли, Джовани, Илиев, Дион, Сорга

ЛЕВСКИ: Андреев, Галчев, Сундберг, Димитров, Цунами, Краев, Кръстев, Роналдо, Уелтон, Попов, Рикардиньо

Main Menu