Десет от Милан надвиха Удинезе

Десет от Милан надвиха Удинезе

Отборът на Милан надви Удинезе на ''Сан Сиро'' с 1:0 в среща от осмия кръг на италианската Серия ''А''.

Така ''росонерите'' събраха 14 пункта на второто място във временното класиране. ''Фриуланите'' вече са четвърти с 13 точки.

За Милан предстои домакинство на Брюж в мач от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Футболистите на Костя Руняич ще посрещнат Удинезе в мач от шампионата.

Още в първите секунди Санди Ловрич се опита да се разпише, но шутът му се оказа неточен. Първият удар на домакините пък дойде в 9-ата минута, когато Мадука Окойе се справи с изпълнението на Окафор. В 13-ата минута именно швейцарският национал предприе дрибъл, като подаде топката на Пулишич, а той я насочи към непокрития Чуквуезе, който откри резултата с удар по земя.

Пет минути по-късно Кингсли Ехизибуе опита да възстанови равенството с далечен изстрел, който обаче не беше проблем за Менян. Мората бързо отговори с удар с глава, който беше спасен от Окойе. Малко след това Тижани Райндерс се отчете с пропуск след изпълнение на корнер. В 29-ата минута именно полузащитникът беше изгонен с директен червен картон. При въпросната ситуация Ловрич падна точно пред наказателното поле на домакините при съприкосновение с Райндерс в надпревара за топката. Това беше достатъчно за Даниеле Кифи да отстрани нидерландеца от игра, а проверката с ВАР потвърди неговото решение.

При последвалия пряк свободен удар Джордан Земура прати топката покрай вратата. В 44-тата минута Ехизибуе се разписа с глава, но попадението не беше зачетено поради негова изключително тънка засада.

В началото на втората част Ехизибуе стреля с глава, но го направи неточно. В 57-ата минута настана суматоха в наказателното поле на Милан, като Менян изби топката от главата на Лоренцо Лука. Последва проверка с ВАР за възможна дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 72-рата минута влезлият от пейката Юрген Екеленкамп отправи шут, при който топката мина над вратата на миланския колос.

Три минути по-късно Окойе спаси удар на Пулишич, след което резервата Тами Ейбрахам се спъна при опита си за добавка, падна и нарани дясното си рамо. Така нападателят беше заменен едва няколко минути след появата си на терена.

„Черно-белите“ пратиха топката във вратата на Менян чрез Кристиан Кабаселе, но този път ВАР бе на страната на Милан и отмени гола.

Image