Генчев: Пуснах на играчите част от филма за Гунди

Генчев: Пуснах на играчите част от филма за Гунди

Станислав Генчев заяви, че Левски е заслужавал повече победата над ЦСКА-София и затова я е постигнал (1:0). 

„Първо искам да поздравя феновете, които изпълниха стадиона и усещахме тяхната подкрепа напълно. Не започнахме добре, имаше повече напрежение от нужното. През второто полувреме имаше един отбор на терена, желаехме по-силно победата. На играчите им пуснах малка част от филма на Гунди, че няма да предаде тези хора. За мен беше важно всеки да е на максимума на възможностите си. За мен денят е по-специален, защото голямата ми дъщеря Жизел има рожден ден, навършва 19 години“.

„Първо ние сме отбор, който не е направил два поредни негативни резултата. Бях сигурен, че момчетата ще реагират. Най-важно е отборът да се развива. Най-важно е да има дисциплина. Нямаше да е приятно да загубим два пъти подред, но днес заслужавахме повече победата“.

„През второто полувреме имаше какво да се желае също. Днес имахме достатъчно ситуации, които можеше да завършим по-добре“.

Генчев говори и за травмата на Келиан ван дер Каап, извадила го от групата: „Той имаше проблеми още миналата седмица, тази започна да тренира, спестявахме му някои упражнения. Вчера напусна с проблем в коляното, може да се наложи операция. Искам да поздравя Макун, който игра на обезболяващи и помогна, за да излезем победител. Тренира само вчера“.

„Изключително запомнящ се момент за мен. Всеки треньор иска да е в това дерби, аз не правя изключение. Пълен стадион, прекрасна атмосфера, двата най-подкрепяни отбора, а мачът завърши и с победа“.

„Аз не искам да говоря повече за ЦСКА. За мен е важно да постигаме всеки мач победа и да скъсим дистанцията от Лудогорец“, завърши Генчев за амбициите на „сини“ и „червени“.

„Със сигурност момчетата са доста изтощени от победата. Наградих ги с почивен ден утре, но от понеделник започваме работа“, продължи треньорът.

„Не е нужно да се доказвам пред специалистите. Кой какво е видял е друг въпрос. Макун, който по принцип е левичар, игра отдясно и изигра перфектен мач“.

„На него също му прави чест (б.р. – Кристиан Димитров) – сряда и четвъртък беше на инжекции за тактическите тренировки, които бяха важни. Надявам се да няма контузии при Кристиан Димитров и Кристиан Макун. Моето желание е да има шестима защитници – пет на добро ниво и един по-млад“, завърши Генчев.

Image