Интер подчини Рома на ''Олимпико''

Интер подчини Рома на ''Олимпико''

Отборът на Интер се наложи над Рома с 1:0 на ''Олимпико'' в среща от осмия кръг на италианската Серия ''А''. 

''Нерадзурите'' записаха трети пореден успех в първенството и заемат втората позиция в класирането със 17 точки. ''Джалоросите'' пък се намират на 11-ото място с 10 пункта.

За футболистите на Симоне Индзаги предстои гостуване на Йънг Бойс в мач от третия кръг на основната схема на Шампионската лига. Рома ще посрещне Динамо Киев в двубой от третия кръг на основната фаза на Лига Европа.

Двата отбора започнаха много активно двубоя и без забавяне още в първите пет минути си размениха по един удар. Първо капитанът на “вълците” Лоренцо Пелегрини стреля доста неточно, а от другата страна Маркюс Тюрам застраши доста повече Миле Свилар, който изби в корнер. От последвалото изпълнение Ди Марко прати топката остро пред голлинията, а Мхитарян бе на добра позиция, но страничният рефер даде сигнал за засада. Домакините стигнаха до нова опасност на свой ред само минута по-късно, когато отново Пелегрини центрира отдясно, а Ян Зомер се намеси доста нескопосано, като топката се удари в главата му и отскочи от гредата, но в крайна сметка я хвана.

В 12-ата минута дойде и лоша новина за Симоне Индзаги, който трябваше да замени Хакан Чалханоолу, който получи травма и бе заменен от Давиде Фратези. Само минутка по-късно пък нов опасен удар на Хенрик Мхитарян, който нацели горната греда. В 26-ата минута Франческо Ачерби също получи травма и бе заменен от Стефан де Фрай. В 28-ата минута Пауло Дибала получи доста изгодна топка в наказателното поле, но аржентинското острие се забави с изстрела и бе блокиран.

Постепенно в следващите десетина минути високото темпо от първия половин час поспадна, а грешките в отиграванията се увеличиха. В 40-ата минута отново Пелегрини нанесе много опасен изстрел, но този път Зомер се намеси много добре и спаси.

След точно час игра в Рим резултатът бе открит. „Змията“ от Милано осъществи смъртоносна контраатака след грешка на Никола Залевски.

Зеки Челик понечи да избие топката пред погледа на Лаутаро Мартинес, но я постави точно на пътя му. Аржентинецът стреля от движение и не остави шанс на Свилар – 0:1.

Рома можеше да отговори точно десет минути по-късно. Артьом Довбик засече с глава центриране на Пелегрини от корнер и прати топката до дясната греда.

Сетне Интер имаше шанс да си осигури по-комфортен аванс в два случая. Шут на Дензъл Дъмфрис по диагонала бе спасен с мъка от Свилар. Минута след това Тюрам опропасти опасна контра на миланския гранд.

В самия край на мача Ян Зомер спаси трите точки за Интер с много добро спасяване при изстрел на Матиас Суле.

Image