Барселона спука от бой Севиля като домакин

Барселона спука от бой Севиля като домакин

Барселона успя да спечели домакинството си на Севиля с категоричното 5:1 в мач от 10-ия кръг на испанската Ла Лига.

Каталунците записаха девета победа в шампионата и са лидер в класирането с 27 пункта. За играчите на Ханзи Флик предстоят два много тежки двубоя. В сряда ''блаугранас'' ще приемат Байерн (Мюнхен) в двубой от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига, а в събота ще гостуват на Реал Мадрид в среща от първенството. 

Андалусийци заемат 13-ата позиция в таблицата с 12 точки. Възпитаниците на Гарсия Пимиента ще бъдат гости на Еспаньол в следващия кръг на Ла Лига.

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе за Севиля, когато в 10-ата минута Доди Лукебакио имаше възможност да стреля, но го направи много неточно. 

В 22-ата минута Барселона получи дузпа за нарушение на Пеке срещу Рафиня. С изпълнението на дузпата се зае Роберт Левандовски, който бе безпогрешен от бялата точка. 

Роберт Леванодски изведе Ламин Ямал в 28-ата минута, който напредна към наказателното и върна към границата му, Жул Кунде пропусна топката, която стигна до Педри, а испанецът с мощен шут матира Ниланд за 2:0. 

В 36-ата минута Ламин Ямал намери добре Левандовски, но Ниланд успя да спаси изстрела на поляка.

Три минути след това Рафиня отправи силен шут, а Левандовски подложи крак, за да засече топката във вратата - 3:0.

Второто полувреме започна с изумително изпълнение на Ламин Ямал, което щеше да бъде сред топ попаденията на сезона, ако не беше спасено от вратаря.

После обаче темпото спадна, а опитите на Севиля да стигне дори до един гол не даваха резултат. Една дузпа и попадение в полза на гостите не бяха признати заради засади. Постепенно пък Ханзи Флик извади някои от водещите си футболисти.

Така се стигна до 82-рата, когато смяната Пабло Торе вкара за 4:0 с помощта на рикошет.

Остана време за почетен гол и на гостите, реализиран от Идумбо три минути преди края на редовното време.

Буквално след подновяването на играта каталунците стигнаха до фал, след изпълнението на който ритната от Торе топка влетя директно в мрежата за 5:1.

Image