Ливърпул запази първото място след ценен успех над Челси на ''Анфийлд''

Ливърпул запази първото място след ценен успех над Челси на ''Анфийлд''

Ливърпул успя да надвие Челси на ''Анфийлд'' с 2:1 в дербито на осмия кръг на Висшата лига на Англия. 

Домакините откриха резултата след гол от дузпа на Мохамед Салах в 29-ата минута. Тя беше отсъдена заради нарушение на Колуил срещу Джоунс. 

В добавеното време на първата част мърсисайдци получиха втора дузпа, тъй като Къртис Джоунс излезе сам срещу Санчес, който го прехвърли буквално над себе си. Съдията първоначално отсъди наказателен удар, но бе повикан да прегледа повторение на монитура. Джон Бруукс видя, че вратарят на лондончани докосва топката, преди да повали Джоунс, а след това отмени решението си. 

Гостите изравниха в 49-ата минута. Кайседо изведе перфектно Джаксън зад централните защитници на Ливърпул. Нападателят напредна и шутира покрай Келъхър за 1:1. Първоначалното попадението бе отменено заради засада, но след намесата на ВАР голът бе зачетен, защото Конате покриваше засадата.

Само три минути по-късно играчите на Арне Слот си върнаха преднината. Собослай намери Салах отдясно, който по перфектен начин центрира към далечната греда, където Джоунс прати топката в мрежата за 2:1.

Така Ливърпул има 21 точки на първата позиция в класирането. Възпитаниците на Енцо Мареска записаха втори пореден мач без победа и са шести с 14 пункта.

За мърсисайдци предстои гостуване на РБ (Лайпциг) в мач от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. ''Сините'' от Лондон пък ще гостуват на Панатинайкос в среща от втория кръг на основната схема на Лигата на конференциите.

Image