Нова победа за Монако в Лига 1

Нова победа за Монако в Лига 1

Монако записа четвърта поредна победа във френската Лига 1, след като спечели визитата си на Рен на ''Роажон Парк'' с 2:1. Двата тима премериха сили в мач от седмия кръг на шампионата. 

Монегаските поведоха в резултата още в шестата минута, когато Тило Керер засече с глава центриране на Елиен Бен Сегир от корнер. Възпитаниците на Жулиан Стефан изравниха в 11-ата минута. Тогава Людовик Блас отбеляза гол с красив удар от около 30 метра. В 23-ата минута Бен Сегир подаде на Флориан Балогун, който много елегантно копна топката над Стив Манданда, за да донесе победата на Монако.

Тимът на Адолф Хютер е на първата позиция в класирането с 19 точки. Рен допусна втора поредна загуба в първенството и е десети със 7 пункта. 

Още две срещи от Лига 1 се изиграха във вчерашния ден. Сент Етиен победи Оксер с 3:1 като домакин. Грузинският нападател Зурико Дивиташвили се отличи с хеттрик (15', 54', 86'), а Тео Байр (74') вкара попадението за гостите. Лил надви с 2:1 гостуващия Тулуза. Гостите поведоха в резултата в 39-ата минута чрез Закария Абухлал. Головете за ''песовете'' отбелязаха Андре Гомеш (57') и Митчъл Бакър (72'). 

Image