Ювентус се провали срещу Щутгарт

Ювентус се провали срещу Щутгарт

Щутгарт постигна първа победа в Шампионска лига, след като надви с 1:0 като гост Ювентус. Единственият гол на "Алианц Стейдиъм" вкара Ел Билал Туре в продължението на мача. Малко преди това Енцо Мийо пропусна дузпа, при която Данило беше изгонен. 

Швабите изиграха много силен мач, в който тотално надиграха своя съперник. Вратарят на "бианконерите" Матия Перин направи редица решителни намеси, а в началото на втората част гол на Дениз Ундав беше отменен. 

Гермаският тим събра 4 точки в своя актив и заема 16-о място във временното класиране, докато Юве е с две точки повече на 11-а позиция. 

Първата по-опасна атака в мача бе за гостите. Още в 3-тата минута Максимилиан Мителщет получи на границата на наказателното поле и стреля от движение, но право в ръцете на вратаря Матия Перин.

Две минути по-късно Щутгарт имаше нов шанс, като този път Дениз Ундав шутира извън наказателното поле и прати топката леко встрани от вратата.

След това и в 7-ата минута швабите организираха поредна хубава атака, този път завършила с изстрел с глава отблизо на Йоша Ваньоман, но отново покрай вратата.

Първото по-добро положение за Юве дойде чак в 20-ата минута. Николо Фаджоли стреля директно от фаул, но малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

Щутгарт обаче продължаваше да е по-опасният от двата отбора и в 29-ата минута пропусна страхотен шанс за откриване на резултата. Демирович бе изведен на стрелкова позиция и ударът му попадна в дясната греда.

Минута по-късно шанс да обстрелва вратата на Матия Перин получи и Дениз Ундав, неговият изстрел бе точен, но пък твърде слаб и в обсега на вратаря.

В 42-рата минута Дениз Ундав се отскубна пред вратата и сотправи удар отблизо с глава, като принуди Матия Перин да прави страхотно спасяване.

Минута след това последва поредната добра атака на Щутгарт, завършила с далечен изстрел на Ваньоман, но този път над напречната греда.

Щутгарт продължи да бъде по-дейният отбор на терена и на старта на втората част, като гостите логично стигнаха до гол в 48-ата минута. Топката бе изпратени в предни позиции, като Дениз Ундав овладя с рамо, след което шутира от воле, изпращайки топката левия ъгъл на вратата. Матиа Перин остана безпомощен от силния удар на германския национал. След дълго преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът не бе зачетен, защото отговорникът за системата Денис Хинглер прецени, че нападателят на Щутгарт си е спрял топката с ръка.

В 60-ата минута Демирович получи топката на границата на наказателното поле на Ювентус и отправи мощен удар точно под напречната греда, но Матиа Перин отново бе последната преграда пред гола.

Енцо Мило навлезе в наказателното поле на Ювентус чрез дрибъл в 62-рата минута и отправи удар към долния ляв ъгъл на вратата. Там вездесъщият Матиа Перин направи феноменално спасяване.

В 67-ата минута Кенан Йълдъз отправи удар от близка дистанция, но след серия от рикошети, топката бе отбита.

Щутгарт получи правото да изпълни дузпа в 86-ата минута заради нарушение на Данило срещу Антони Руо. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, главният рефер Еспен Ескас посочи бялата точка и вдигна втори жълт и респективно червен картон на капитана на Ювентус. Енцо Мило се нае с изпълнението на дузпата, шутира в долния десен ъгъл, но Матиа Перин отново открадна шоуто и отрази.

Щутгарт успя да се добере до гола, а вездесъщият Матиа Перин капитулира в третата минута от добавеното време на мача. Енцо Мило получи топката с гръб към вратата на границата на наказателното поле на Ювентус и пусна за Ел Билал Туре, който овладя и с второто си докосване опъна мрежата на Ювентус, за да донесе успеха на "швабите" в мача.

Image