Ювентус взе своето срещу Лацио

Ювентус взе своето срещу Лацио

Отборът на Ювентус надделя над Лацио с 1:0 в среща от осмия кръг на италианската Серия ''А''. 

Така ''бианконерите'' събраха 16 точки, колкото има и Наполи, като двата тима са на първите две позиции в класирането, но ''партенопеите'' имат двубой по-малко. ''Бианкочелестите'' пък са шести с 13 пункта. 

И за двата отбора предстоят мачове в европейските клубни турнири. Ювентус ще посрещне Щутгарт в двубой от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. За Лацио предстои визита на Твенте в среща от третия кръг на основната схема на Лига Европа.

В 21-ата минута Матео Гендузи отправи удар от въздуха, който обаче не затрудни Микеле ди Грегорио.

Три минути по-късно Лацио остана с човек по-малко, след като Алесио Романьоли бе изгонен. Съдията Джан Лука Саки даде червен картон на бранителя след преглед с ВАР.

Душан Влахович изпълни пряк свободния удар, но опитът му бе неточен.

До края на първата част Ювентус се опита да наложи натиск, като Влахович, Хуан Кабал и Федерико Гати не успяха да реализират.

В 57-ата минута сръбският нападател имаше нов шанс, но този път нямаше и късмет, след като изстрелът му срещна напречната греда.

Две минути по-късно Тимъти Уеа центрира и намери Дъглас Луис, който от добра позиция стреля неточно с глава.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Кабал центрира от левия фланг. Бранителят Марио Хила се намеси нескопосано и прати топката в собствената си врата. С това попадение Ювентус стигна до трите точки.

Image