Реал Мадрид взе измъчена победа срещу Селта

Реал Мадрид взе измъчена победа срещу Селта

Реал Мадрид постигна труден успех над Селта като гост с 2:1 в мач от 10-ия кръг на испанската Ла Лига.

Така футболистите на Карло Анчелоти събраха 24 точки на втората позиция в класирането. Галисийци допуснаха пето поражение от началото на кампанията в шампионата и заемат десетото място с 13 пункта. 

За мадридчани предстои домакинство на Борусия Дортмунд в двубой от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Възпитаниците на Клаудио Хиралдес Гонсалес ще гостуват на Леганес в мач от първенството.

В началото на мача домакините от Виго започнаха много активно и само намесата на вратаря Тибо Куртоа попречи резултатът да бъде открит рано-рано.

В 20-ата минута френският национал Килиан Мбапе вкара зашеметяващ гол, след като със страхотен удар от дистанция, зад дъгата на наказателното поле, откри за 1:0.

Секунди след това Селта Виго прати топката в мрежата на Белия балет, но беше отсъдена засада на Борха Иглесиас. 

Защитата на Реал Мадрид се пропука в 51-ата минута. При атака отдясно Сведберг засече подаване на Оскар Мингеса към него в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа за 1:1. 

При първата таката след подновяването на играта Винисиус прати топката в мрежата на домакините, но Килиан Мбапе бе в засада преди това.

В 64-ата минута 39-годишният Лука Модрич влезе на терена, за да може да помогне на своите. Само 120 секунди по-късно той успя да помогне за гола за 2:1, след като отдаде майсторски голов пас на Винисиус, който се разписа. С появата си Лука Модрич стана най-възрастният футболист, играл за Реал Мадрид  - на 39 години и 40 дни в своя 13-ти сезон в клуба. 

В края на срещата Селта Виго имаше две прекрасни възможности да изравни, но така и тимът не успя да достигне до желаната точка.

Image