Юве обяви сделка с Adidas за €400 милиона

22 Дек 2018 10:56

 

Италианският шампион Ювентус обяви подписването на космическа сделка, която ще осигури в касата на клуба минимум €408 милиона, предадоха италианските медии.

„Старата госпожа” удължи договора си с германския гигант за спортна екипировка Adidas, който е и сред основните спонсори на тима. В периода между сезон 2019-20 и 2026-27 Ювентус ще прибере „минимум” €408 милиона.

Ювентус обяви на официалната си страница, че е подписан нов спонсорски договор, който е до 30 юни 2027 година. Настоящият контракт изтичаше на 30 юни 2021 година. Партньорското между два от най-разпознаваемите брандове в света на спорта ще продължи още шест години, става ясно от разпространената информация.

Най-успешният италиански футболен отбор дълги години бе „обличан” от Nike, но реши да направи промяна. Adidas ще бъде ангажиран със спонсорство освен за представителния отбор, така и за юношеските формации на Юве. Президентът на тима Андреа Аниели има една цел – да превърне Ювентус в бранд номер едно в света на футбола. През последните години се провежда мащабна маркетингова кампания в тази посока.

Main Menu