УЕФА все пак се надява Евро 2020 да се проведе във всичките градове домакини

09 Апр 2020 17:48

Ръководството на Европейската футболна асоциация (УЕФА) за момента няма намерение да съкращава бройката на градовете-домакини на преместеното вече за догодина Европейско първенство по футбол. Както е известно, по-рано днес "Дейли Мейл" обяви, че голяма част от съоръженията не са свободни за догодина, а пък в Италия и Испания едва ли ще бъдат готови, тъй като те са най-засегнати от пандемията от коронавирус.

По-късно днес говорителят на УЕФА е заявил, че все още календарът за 2021-ва година не е утвърден, а от централата водят преговори с градовете-домакини. За момента 10 стадиона за лятото на 2021-а година са ангажирани с извънфутболни прояви.

"Никога не сме обявявали дати и календар. Преговорите вървят, защото ние от самото начало бяхме наясно колко е рисково да се мести първенството. Както е баналната фраза, футболът е бизнес и тези стадиони печелят пари по време на извънсезонните месеци", разясни говорителят.

Копенхаген, Дъблин и Глазгоу имат събития по същото време, когато оригинално трябва да се проведе първенството./sportal.bg

Main Menu