Печат на тази страница

Тайсън Фюри разкри финансовите параметри на бой с Усик

30 Май 2023 11:00
Тайсън Фюри разкри финансовите параметри на бой с Усик Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри и Олександър Усик са двамата крале в тежката категория, битка между тях струва четири пояса, наследство и много пари. Боят помежду им изглеждаше уговорен по-рано тази година, като участниците гарантираха на феновете, че няма бариери пред битката, която трябваше да е април.

Накрая обаче нищо не стана, а екипът на Усик се оттегли от преговорите заради нечестно и несправедливо отношение. Един от най-разочароващите аспекти беше, че най-голямата пречка в спорта – парите и разделянето на хонорарите – беше уговорено . Украинецът прие 30% от парите, давайки на Фюри лъвския пай.

Дори това не беше достатъчно, за да се получи, и сега и двамата мъже са готови да се бият поотделно, преди да се надяваме да започнат отново преговори по-късно през годината. Фюри все още е наранен от решението на Усик да продължи напред и наскоро написа в Instagram, за да го обиди още веднъж.

В отговор на дискусионна тема за това какво ще спечели обединеният шампион от Украйна в задължителната си защита срещу Даниел Дюбоа – около $6 милиона – Фюри разкри, че безспорната битка би му донесла двойно повече.

„Факт е, че той е задник на кучка, страхливец. Бяга от 13 милиона паунда и сега взема 6 милиона долара. Жокер“, написа Фюри.

Ако се вярва на цифрите, това би означавало, че 70% на Фюри възлизат на над £30 милиона – повече, отколкото той спечели за рекордно наддаване срещу Дилиан Уайт миналата година. Твърди се, че тази не малка сума за Усик е доста по-ниска от тази, с която той си тръгна след реванша си срещу Антъни Джошуа миналата година.

Очаква се и двамата мъже да получат изключително добро възнаграждение, ако приемат предложението от Саудитска Арабия да организират битката си през декември, но Фюри каза Уембли или нищо.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu