Кобрата: В България не взимам пари, даже давам от себе си

05 Апр 2024 18:48

„Нито един път, в който сме организирали двубой в България, не съм взимал почти никакви пари, даже давам от себе си. Давам пари за един апартамент. Много хора няма да го повярват. Но аз играя, защото това е любов, предадена ми от моя баща„. Това заяви пред БНР Кубрат Пулев.

Преди дни той завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий. Пред над 8000 зрители в „Арена София“ Пулев надигра противника си с резултат от 117:111.Пулев обясни защо е избарал да излезе на ринга под звуците на Песента „Притури се планината“.
„Тя е много чувствена, истинска и силна, докосва сърцата на хората“.

„В бокса има стратегия и нагласа, има много игра преди двубоите“, разказа той в предаването „Радио Точка“.

„Това не е български футбол. Тук няма нагласени мачове. Всеки се качва за победата.

Боксът е спорт, в който един удар може да преобърне абсолютно всичко.

С брат ми изпълнихме нещата по този начин, за да може да сбъднем мечтата на баща си. Може би ни гледа отгоре и се радва“.

„Отказвал съм на много рекламодатели, дори и на банка“, разкри Кубрат Пулев.

„Имам друго виждане за нещата. Не съжалявам. Парите за мен не са всичко. По-важно е да останем себе си, да останем мъже, да не измененим на принципите си“.

„Родината за мен е най-висшата идея“, заяви Пулев.

„Няма как да не се ядосвам от случващото се на политическата сцена, защото обичам България. Чакаме някаква шепа хора, които се разиграват и си въртят всякакви номера. А всичко зависи от хората – от тяхната любов и непримиримост“.

Той обаче не е изкушен от влизане в политиката.

„За мен е важно, ако мога да бъда полезен, но не да бъда използван за чужди интереси, а само за тези на България. Канили са ме, но не ме интересуват министерски постове. Имам всичко„.

Main Menu